Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009 στις 18:30 η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας θα συμμετάσχει στην διαμαρτυρία που έχει διοργανωθεί έξω από την Σερβική πρεσβεία (Βασιλίσσης Σοφίας 106, σταθμός μετρό Μεγάρου Μουσικής) με αφορμή την ακύρωση του LGBT Pride του Βελιγραδίου, καθώς οι αστυνομικές και πολιτικές αρχές αρνήθηκαν να διασφαλίσουν την ειρηνική και ομαλή διεξαγωγή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επεισόδια που έχουν ως στόχο την ομοφυλοφιλική κοινότητα, καθώς τις προηγούμενες μέρες ακροδεξιές ομάδες είχαν δημιουργήσει ένα κλίμα μίσους και περιθωριοποίησης των λεσβιών, των gay, των αμφισεξουαλικών και των trans της Σερβίας, ενώ ετοιμάζονταν να επιτεθούν στην πορεία με μαχαίρια, αυτοσχέδιες βόμβες και σιδερογροθιές.

Η στάση της σερβικής αστυνομίας, της σερβικής κυβέρνησης και του σερβικού κράτους που για τρίτη φορά αρνούνται να προστατεύσουν μια ευάλωτη ομάδα πολιτών και να της επιτρέψουν να ασκήσει το δικαίωμά της να διαδηλώνει υπέρ της κοινωνικής αλλαγής και της ανοχής της διαφορετικότητας χαρακτηρίστηκε ως απαράδεκτη!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης