Επίτιμος δημότης Αλμυρού ανακηρύχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ο οποίος εγκαινίασε το κέντρο «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης». «Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε όλο με μικρότητες ή πράγματα που επινοούμε για να αποπροσανατολίσουμε τον λαό μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος και έφερε ως παράδειγμα, τις συζητήσεις περί σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, τις οποίες χαρακτήρισε ξεπερασμένες.

Όπως είπε, ο κ. Ιερώνυμος μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε σήμερα, περίπου 10 εκατομμύρια Έλληνες, έξω όμως από τα σύνορά της χώρα υπάρχουν άλλα 7-10 εκατομμύρια Έλληνες. Δεν πρέπει, ως εκ τούτου, να περιοριζόμαστε στον Ελλαδισμό, μιλώντας για θέματα ήσσονος σημασίας, καθώς ο χώρος μας είναι πολύ ευρύτερος, είναι ο Ελληνισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Έθνος μας είναι μεγάλο. Άλλοι τόσοι Έλληνες ζουν στο Εξωτερικό. Και εύλογα γεννάται το ερώτημα: πώς αυτοί μπορούν να αναπτύσσονται και να είναι πετυχημένοι εκτός Ελλάδας;» διερωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε «ήρθε η ώρα, που η Εκκλησία πρώτη, με την διαποίμανση γενικότερα των Ελλήνων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα η Πολιτεία, πρέπει να εμπνεύσουν στον λαό το όραμα της μεγαλοσύνης και να πάψουν να ασχολούνται με μικροπρέπειες».

«Έχει έρθει η ώρα που πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, σε κοινή προσπάθεια. Το έχει ανάγκη ο τόπος μας σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά», συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Τον λόγο πήρε και ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης επεσήμανε πως η παρουσία του Αρχιεπισκόπου γεμίζει με ελπίδα και δύναμη, ενώ τόνισε ότι ο λαός του Αλμυρού βλέπει στο πρόσωπό του έναν άξιο ιεράρχη, για να καταλήξει αναφερόμενος στο σημαντικό έργο που επιτελεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: e-volos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης