Η πίστη του Κάρλος Αλκαράθ στον εαυτό του θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη των μεγάλων στόχων του, όπως δήλωσε σήμερα (7/6) ο προπονητής του, Χουάν Κάρλος Φερέρο, καθώς ο Ισπανός πρωταθλητής προετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον Νόνακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ο Αλκαράθ, ο οποίος νίκησε χθες (6/6) τον Στέφανο Τσιτσιπά στον προημιτελικό με 6-2, 6-1, 7-6(5), έκλεισε τα 20 τον περασμένο μήνα, κατέκτησε τον τίτλο του U.S. Open τον περασμένο Σεπτέμβριο για να γίνει ο νεότερος άνδρας στην κορυφή της κατάταξης και ξεπέρασε τον -κάτοχο 22 τίτλων σε τουρνουά γκραν σλαμ- Νόβακ Τζόκοβιτς στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης μετά το Όπεν της Ρώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 36χρονος Τζόκοβιτς συνεχίζει να «ρίχνει τη σκιά» του στην επόμενη γενιά, αλλά ο Αλκαράθ έχει αναδειχθεί ως ο ισχυρότερος υποψήφιος για να τον… «εκθρονίσει» με την ατρόμητη προσέγγισή του.

«Νομίζω ότι είναι έτοιμος να προσπαθήσει να κάνει μεγάλα πράγματα στο τένις. Δεν ξέρω αν θα γίνει σε αυτό το τουρνουά, αλλά φυσικά νομίζω ότι είναι έτοιμος» είπε στους δημοσιογράφους ο Φερέρο, ο οποίος συνεργάζεται με τον Αλκαράθ για σχεδόν πέντε χρόνια.

«Ονειρεύεται τι μπορεί να κάνει, οπότε πιστεύω ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι ότι πιστεύει στον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί να πάει στο γήπεδο και να κερδίσει εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρότζερ Φέντερερ τελείωσε την καριέρα του πέρυσι, αφού κατέκτησε 20 τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, ενώ ο Ράφα Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς, οι οποίοι έχουν κερδίσει από 22 τουρνουά γκραν σλαμ, διανύουν ήδη την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους.

Ο Φερέρο είπε ότι ο Αλκαράθ, ο οποίος σχεδόν… εμφανίστηκε πέρυσι, έχει το παιχνίδι να προσφέρει εκεί όπου άλλοι απέτυχαν:

«Είμαι προφανώς εντυπωσιασμένος για το επίπεδό του, αλλά είμαι μαζί του τώρα σχεδόν πέντε χρόνια, οπότε ας πούμε ότι ξέρω το επίπεδο που μπορεί να παίξει» είπε ο Φερέρο.

«Τα πιο εντυπωσιακά πράγματα τα δείχνει στις πιο σημαντικές στιγμές του τουρνουά και το πιο εντυπωσιακό για μένα είναι ότι δείχνει το καλύτερο επίπεδό του απέναντι στους καλύτερους. Ο τρόπος που παίζει είναι εκπληκτικός. Σωματικά είναι 100%. Είναι έτοιμος για το τουρνουά» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης