Στα πρόθυρα της απελπισίας βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι υπάλληλοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, οι οποίοι εδώ και τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να αντιμετωπίζουν ακόμη και προβλήματα επιβίωσης.
Η εν λόγω αλυσίδα σουπερμάρκετ, που επί μακρόν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, αναζητά πλέον σωτηρία μέσω του άρθρου 99 -του νέου πτωχευτικού κώδικα-.
Με τη zougla.gr επικοινώνησαν δύο απεγνωσμένοι υπάλληλοι των Ατλάντικ. Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί τους, οι δύο γυναίκες δεν έκρυψαν την απογοήτευση, τη θλίψη αλλά και την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι…
Ανάμεσα σε όσα καταγγέλλουν οι δύο γυναίκες, των οποίων τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr, επισημαίνουν ότι εδώ και τρεις μήνες περίπου 3000 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.
Αντιδρώντας στην κατάσταση αυτή, οι υπάλληλοι κάποιων καταστημάτων, μεταξύ των οποίων αυτά της Χαραυγής, της Ηλιούπολης, του Μπραχαμίου και της Χαλκίδας, από 1η Νοεμβρίου προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.
Η αντίδραση της εργοδοσίας, σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, ήταν όχι μόνο να μην καταβάλλει τα δεδουλευμένα αλλά και να μετατρέψει μερίδα εργαζομένων σε «απεργοσπάστες», μεταφέροντάς τους σε καταστήματα που είχαν κλείσει λόγω επίσχεσης εργασίας.
Όπως υποστήριξε η διοίκηση, οι μεταφορές αυτές ήταν αναγκαίες για να καλυφθούν ανάγκες, ωστόσο οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι απλά με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να τους αναγκάσουν να παραιτηθούν, καθώς οι μετακινήσεις αυτές ήταν σε καταστήματα μέχρι και 30 χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή που διαμένουν!
Σαν να μην έφτανε όμως το ζήτημα των χρωστούμενων μισθών τους, οι υπάλληλοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι και με τα ειρωνικά, υποτίθεται αστεία, σχόλια, τα οποία προέρχονται από προϊστάμενούς τους, στους οποίους οι εργαζόμενοι απευθύνονται με την ελπίδα να βοηθηθούν.
Αντ’ αυτού, πικρόχολα σχόλια τύπου «αν δεν έχει να πιεις γάλα, πιες τσάι»!!!, δίνουν και παίρνουν… Ενώ, άκουσον άκουσον, η διοίκηση προέτρεψε τους εργαζομένους να αγοράζουν δωροεπιταγές των σούπερ μάρκετ, αν θέλουν να επισπεύσουν τις πληρωμές τους…
Ακούστε τι λέει στη zougla.gr η πρώτη καταγγέλλουσα:
Ακολουθεί η καταγγελία της δεύτερης εργαζόμενης στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ:
Το zougla.gr επικοινώνησε με έναν εκ των εκπροσώπων και σύμβουλο επικοινωνίας της αλυσίδας Ατλάντικ, Γιάννη Παύλου, ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο του 2010, διανύοντας αυτή τη στιγμή τον 3ο μήνα χωρίς λεφτά στην τσέπη τους.
Όπως επεσήμανε ο κ. Παύλου, η εταιρεία καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να αποκτήσει βιώσιμο μέγεθος, προκειμένου να μην μείνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο.
Τόνισε ακόμη, ότι στόχος της επιχείρησης είναι η λειτουργική κερδοφορία και η πώληση κάποιων εκ των καταστημάτων της, προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη της στους προμηθευτές.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις της εταιρείας σε επίσημους φορείς, πρόσθεσε ο κ. Παύλου, με την πρώτη ροή χρημάτων προτεραιότητα είναι οι εργαζόμενοι, καθώς με τους περισσότερους η επιχείρηση συνεργάζεται χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει προσωπικές σχέσεις μαζί τους.
Κλείνοντας, ο κ. Παύλου, κάλεσε τους υπαλλήλους, εκ μέρους της διοίκησης, να κάνουν υπομονή, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η επιχείρηση είναι στο πλευρό τους.
«Η πρόθεση της εταιρείας είναι σαφής, ειλικρινής και με σεβασμό στον εργαζόμενο. Η επιχείρηση προσπαθεί. Ευελπιστούμε σε άμεσα και καλά αποτελέσματα, ωστόσο σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε εγγυημένες λύσεις…», επεσήμανε ο εκπρόσωπος των Ατλάντικ.

