Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μπορεί ο Fabio Quartararo να ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στην Ισπανία, ωστόσο η εξέλιξη του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Γάλλος αντιμετώπισε προβλήματα και δεν μπόρεσε από την πρώτη θέση να διατηρήσει τον ρυθμό του. Αυτό επέτρεψε στους αναβάτες της Ducati και ιδιαίτερα στον Jack Miller να οδηγήσει τον αγώνα και τελικά να πάρει μια σημαντική νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταχύτερη Yamaha ήταν η δορυφορική του Morbidelli στη 3η θέση.

Ταχύτερη Yamaha Morbidelli, ταχύτερη Honda Nakagami!

Αυτή είναι η πρώτη νίκη για τον Miller με την Ducati έπειτα από σταθερή και γρήγορη οδήγηση και η πρώτη Πρώτος στη βαθμολογία πέρασε ο Pecco Bagnaiaγια φέτος. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Pecco Bagnaia με τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati κάνοντας και εκείνος πολύ δυνατό αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Franco Morbidelli με την Petronas Yamaha ο οποίος παρότι οδηγεί την περσινή Yamaha ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της εταιρείας στη Jerez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Takaaki Nakagami στη 4η θέση με τον Ιάπωνα να φέρει την ταχύτερη Honda. Στην εξάδα βρέθηκαν επίσης οι Mir με Suzuki και Aleix Espargaro με Aprilia, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Vinales, Zarco, Marquez και Pol Espargaro. Ο Quartararo τελικά τερμάτισε στη 13η θέση.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Ισπανία: Φανταστική pole position για τον Quartararo με Yamaha

MotoGP Ισπανίας: Προβλέψεις από το GP της Jerez

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης