Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα αγώνων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζονται. Μετά τις αναβολέςΚάθε Αύγουστο είχαμε προγραμματισμό για ταξίδι στην Τσεχία… τέλος εποχής! στις δοκιμές του Φεβρουαρίου και την ακύρωση των αγώνων σε Αμερική και Αργεντινή, έρχεται η ακύρωση του αγώνα στο ιστορικό Brno της Τσεχίας και πιθανότατα του αγώνα στο Buriram της Ταϊλάνδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση της Τσεχίας, το θέμα της ακύρωσης δεν είναι η πανδημία, αλλά η έλλειψη πόρων προκειμένου να στρωθεί νέα άσφαλτος στην πίστα. Η Dorna με την FIM είχαν ζητήσει από τους ανθρώπους της πίστας να προβούν στην ανανέωση της ασφάλτου έπειτα από μια σειρά παραπόνων των αναβατών, ωστόσο οι υπεύθυνοι της πίστας δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα κατάλληλα κονδύλια προκειμένου να φρεσκάρουν την πίστα.

Ο Jack Miller της Ducati στον αγώνα του Buriram το 2019

Τίποτα επίσημο ακόμα για την Ταϊλάνδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση όμως της Ταϊλάνδης η πανδημία είναι ο βασικός λόγος που οδεύει προς αναβολή ο αγώνας. “Παρεξήγηση” ήταν η διαρροή της ακύρωσης του αγώνα της Ταϊλάνδης…Οι άνθρωποι της πίστας Buriram φαίνεται να έχουν έρθει σε συμφωνία με την Dorna να μην προχωρήσει ο αγώνας φέτος και να ξεκινήσει η συμφωνία των δύο πλευρών από το 2022. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα και θα περιμένουμε τις εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες. Η Dorna και οι άνθρωποι της πίστας αρνούνται πάντως αυτές τις φήμες.

Πιθανότερος αγώνας αντικατάστασης της Ταϊλάνδης, αν τελικά αυτός δεν πραγματοποιηθεί, είναι αυτός της Ινδονησίας στην πίστα Mandalika καθώς είναι στη λίστα αναμονής αν κάποιος αγώνας ακυρωθεί. Πάντως στην επίσημη ιστοσελίδα του MotoGP, ο αγώνας της Ταϊλάνδης παραμένει στο καλεντάρι για την ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβάλλονται οι αγώνες MotoGP σε Αμερική και Αργεντινή

Ο Dovizioso περιμένει την Honda

Κάτι τρέχει με τον Marc Marquez

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης