του Δημήτρη Διατσίδη

Ήταν 29 Οκτωβρίου του 2006, ο τελευταίος Αγώνας εκείνης της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP και ο Nicky Hayden πήρε τον Τίτλο, με μια ανατροπή που ίσως λίγοι περίμεναν. Έφθασε στην Βαλένθια 8 βαθμούς πίσω από τον Valent;ino Rossi που λογικά ήταν το μεγάλο φαβορί, όμως η πτώση του Ιταλού και ο τερματισμός του μόλις στην 13η θέση, έχρισαν Παγκόσμιο Πρωταθλητή τον Αμερικανό που χωρίς να ρισκάρει τερμάτισε 3ος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο γύρο των πανηγυρισμών του, ο Nicky Hayden έβγαλε το κράνος του και η συγκίνησή του τον οδήγησε σε ένα δυνατό κλάμα και εκείνη τη στιγμή – κυριολεκτικά πετάχτηκε – από τον παράδρομο της πίστας ο Έλληνας Βαγγέλης Λουκόπουλος της Honda Saracakis που ήταν φίλος με τον Αμερικανό και παρακολουθούσε από εκείνο το σημείο τον Αγώνα. Ο Λουκόπουλος αγκάλιασε τον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή, μάλιστα τον φίλησε στο μάγουλο και η φωτογραφία τους έκανε το γύρο του κόσμου, έγινε πρωτοσέλιδο σε Ισπανικές εφημερίδες και έμεινε στην ιστορία, καθώς και ο ίδιος ο Nicky Hayden την υπέγραψε σε έκθεση που έγινε για την ανάδειξή του ως Θρύλου του MotoGP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη και σήμερα αυτή η φωτογραφία αναρτάται στα κοινωνικά δίκτυα όλου του κόσμου, ειδικά στις 29 Οκτωβρίου, αλλά και τώρα στις αναφορές της μάχης του Τίτλου που έφθασε και πάλι στην Βαλένθια, με αναλογίες των δύο πρωταγωνιστών του σήμερα σε εκείνη τη μάχη.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι πολλοί είναι ότι αυτή η κίνηση του Βαγγέλη Λουκόπουλου να μπει στην πίστα, φορώντας τα εργοστασιακή χρώματα του HRC και της Repsol Honda, στοίχισε αρκετά στον Έλληνα υπεύθυνο τύπου της εταιρίας τότε. Συγκεκριμένα η Dorna έψαξε και βρήκε ότι ο Λουκόπουλος είχε πάσο εισόδου στην πίστα και διαπίστευση από την ΕΤ3, και την εταιρία 2 Δέλτα, που τότε είχε τα δικαιώματα του MotoGP στη χώρα μας. Αναζητήθηκαν ευθύνες για το ότι ένας διαπιστευμένος μπήκε μέσα στην πίστα, κάτι που απαγορεύεται και ο Λουκόπουλος “τιμωρήθηκε” με το να μην πάρει διαπίστευση για την επόμενη αγωνιστική χρονιά! Τελικά με την πάροδο του χρόνου και με τη δημοφιλία της φωτογραφίας το πρόβλημα ξεπεράστηκε μερικά χρόνια αργότερα και έτσι ο Έλληνας της Χόντα πέρασε στην ιστορία του MotoGP.

Να πούμε βέβαια ότι συνέχισε να έχει εξαιρετική σχέση με τον Nicky Hayden ακόμη και όταν αποχώρησε από την Honda και μέχρι το τέλος της ζωής του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, που η μοίρα τον πήρε από κοντά μας στις 22 Μαίου του 2017, μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας προπόνηση με ποδήλατο σε δρόμους της Ιταλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης