Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Κυριακή στο Misano πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αγώνας για την σεζόν της MotoE (η κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες) για το 2022. Η κορυφή της βαθμολογίας είχε ήδη κριθεί την προηγούμενη μέρα, στον προτελευταίο αγώνα, με την πτώση του Eric Granado να αφήνει και μαθηματικά πλέον το Κύπελλο στα χέρια του Dominique Aegerter, του 31χρονου Ελβετού αναβάτη. 

O Dominique Aegerter συμμετέχει στο κύπελλο της MotoE από το 2020 (δεύτερη χρονιά διοργάνωσης του θεσμού). Στην πρώτη του χρονιά τερμάτισε τρίτος, το 2021 τερμάτισε δεύτερος και τώρα, το 2022, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, κερδίζοντας τρεις αγώνες και ανεβαίνοντας 6 ακόμα φορές στο βάθρο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Ελβετός αναβάτης έχει ήδη βρεθεί στην κορυφή του κόσμου, σε ένα άλλο Πρωτάθλημα, αυτό των Superbikes, στην κατηγορία Supersport (600cc), το 2021 κερδίζοντας 10 αγώνες, ενώ και φέτος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε όλους τους αγώνες εκτός τριών. 

 

Πριν την ενασχόλησή του με την MotoE και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Supersport, ο Aegerter ήταν για χρόνια μέρος του paddock των MotoGP, όπου έχει συμμετοχές στις κατηγορίες των 125cc και της Moto2, ενώ στην τελευταία πέτυχε την παρθενική του νίκη στο Grand Prix της Γερμανίας το 2014.

Ο “Domi” βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 17η σεζόν της καριέρας του σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει συνολικά 6 νίκες (μια στην Moto2 και 5 στην MotoE), μαζί με άλλες 19 νίκες στην Supersport, ενώ έχει αγωνιστεί με αξιώσεις και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Moto2 (με 2 βάθρα) και στον 8ωρο αγώνα αντοχής στην Suzuka (2ος και 3ος), κάνοντάς τον τον πιο επιτυχημένο Ελβετό αναβάτη της σύγχρονης εποχής μετά τον Thomas Luthi (Παγκόσμιος Πρωταθλητής 125cc το 2005). Τέλος, ο Aegerter ανέβηκε σε μοτοσυκλέτα MotoGP την Τρίτη, παίρνοντας την θέση του τραυματία Joan Mir στη Suzuki κατά την πρώτη μέρα του Misano Test.

 

 

Πολυπράγμων λοιπόν και αεικίνητος, ο Dominique Aegerter στοχεύει τώρα στην κατάτκτηση του δεύτερου Πρωταθλήματός του στo Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, στην κατηγορία Supersport, που ξεκινάει πάλις τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, αυτό το Σαββατοκύριακο στην Γαλλία. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης