Ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα έχουν στα -μακρινά- σκαριά οι άνθρωποι της Ducati, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Pierluigi Zampieri, επικεφαλής του τμήματος καινοτομίας της εταιρείας.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι εύκολο για μια μικρή σχετικά εταιρεία που έχει επικεντρωθεί στους αγώνες. Μάλιστα, γύρω από τους αγώνες θα περιστρέφεται και η εξέλιξη της πιθανής μελλοντικής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας που θα βγει από κάποιο εργοστάσιο στο Borgo Panigale. Κατά τον Zampieri, στόχος είναι μια μοτοσυκλέτα που θα είναι «ανώτερη» από όλες τις προτάσεις του ανταγωνισμού. Το πρόβλημα προς το παρόν είναι η αναλογία ισχύος και βάρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενικότερα, οι άνθρωποι της Ducati προσπαθούν να ακολουθούν τις τάσεις της αγοράς, με το στοίχημα να είναι το πώς θα ανταποκριθούν και στις επιθυμίες των πελατών τους. Οι Ιταλοί ξέρουν πως θα είναι μια μεγάλη αλλαγή, μεγαλύτερη από τη στροφή στους κινητήρες V4, μετά τη μακρόχρονη παρουσία στον χώρο των V2. Και σίγουρα σε όλο το χαρμάνι της εσωτερικής καύσης υπάρχει και η αντίστοιχη ιταλική ιδιοσυγκρασία.

Τέλος, υπάρχει και ένας βαθύτερος προβληματισμός που έθεσε ο Zampieri. Το πόσο δραματικά έχει αλλάξει η μοτοσυκλέτα την τελευταία δεκαετία ξεπερνά τις αλλαγές των περασμένων 50 χρόνων. Και ακόμα, οι νέοι δεν έχουν το ίδιο πάθος που είχαν για τις παλιές μοτοσυκλέτες. Αυτό το πάθος δεν θέλουν να σβήσει, λέγοντάς μας εμμέσως ότι μπορούν να βγάλουν την καλύτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα… αλλά δεν θέλουν. Ακόμα τουλάχιστον. Πάντως, από εκ των έσω πληροφορίες ξέρουμε πως το ηλεκτρικό Panigale θα αργήσει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης