Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μέσα στο 2021 είχαν διαρρεύσει εικόνες ενός νέου GS το οποίο οι περισσότεροι είχαν εικάσει πως θα Δίπλα στις εκδόσεις R1300GS και R1400GS θα προστεθεί η πιο σπορ M1300GS!ονομάζεται R1300GS. Πλέον οι Γερμανοί δείχνουν να πλησιάζουν όλο και περισσότερο στη νέα γενιά του εμβληματικού τους μοντέλου το οποίο αναμένεται να έχει όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις εκδόσεις. Η BMW αναμένεται να παρουσιάσει το R1300GS, το R1400GS και μια ειδική έκδοση M1300GS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποδείξεις για το συγκεκριμένη πληροφορία έδωσε μια φόρμα σε μοντέλα σέρβις που διέρρευσε και εκεί εμφανίζονται τα μοντέλα R1300GS και R1400GS. Φυσικά, οι Γερμανοί έσπευσαν να διαγράψουν τα συγκεκριμένα μοντέλα ωστόσο έμειναν τα ίχνη τους στο διαδίκτυο και η φημολογία πήρε φωτιά. Η έκδοση M1300GS δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε καθώς η BMW από το 2019 έχει δώσει δείγματα ότι θέλει να προχωρήσει σε μια πιο σπορ έκδοση του μοντέλου.

Έντονο το καμουφλάζ στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Το R1400GS θα αντικαταστήσει το Adventure;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο συμβαίνει και με την έκδοση R1300GS η οποία ουσιαστικά θα έρθει να αντικαταστήσει το υπάρχον Το νέο GS ίσως το δούμε ως μοντέλο 2023.R1250GS. Ο κινητήρας αναμένεται να είναι μεγαλύτερος στα 1.300 κ.εκ. θα έχει περισσότερη δύναμη και σίγουρα πιο εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Η έκπληξη από την BMW θα είναι το R1400GS το οποίο αν όντως υπάρχει σαν σχέδιο τότε θα είναι το κορυφαίο της σειράς. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το συγκεκριμένο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερο κινητήρα ή θα έχει τον ίδιο κινητήρα με το R1300GS αλλά με μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, βαλίτσες κλπ. Ίσως, δηλαδή θα είναι απλά η έκδοση Adventure του μοντέλου και να είναι πιο καλά εξοπλισμένο, όπως ακριβώς είχε γίνει με τα F750GS και F850GS τα οποία μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα με διαφορετικές προδιαγραφές.

Όπως και να έχει η BMW έχει αρχίσει σίγουρα να δουλεύει πάνω στη νέα γενιά GS τα οποία θα πρέπει να είναι προσεκτικά δομημένα. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ξεκάθαρα το πιο σημαντικό στην γκάμα της εταιρείας και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από το εργοστάσιο προκειμένου να συνεχίσει την μοναδική πορεία του στον κόσμο των δύο τροχών.

Τα μόνα σίγουρα είναι ο κινητήρας boxer και η οθόνη TFT!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάρωσε στα βραβεία «Μοτοσικλέτα της Χρονιάς» η BMW

O Απρίλιος είναι μήνας BMW R18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης