Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το ιστορικό εργοστάσιο της Jawa ιδρύθηκε το 1929 και για πολλά χρόνια ήταν μία από τις σημαντικές κατασκευάστριες εταιρείες μοτοσικλέτας. Τα χρόνια πέρασαν όμως και πλέον η Jawa έχει περάσει στα χέρια της ινδικής Mahindra συνεχίζοντας από το 2018 να βγάζει μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκδοση cafe racer του Jawa 42...

Η τιμή του είναι σκάνδαλο!

Το τελευταίο της νέο μοντέλο είναι το «42», μια μοτοσικλέτα η οποία παρουσιάστηκε πέρυσι και για το 2021 η Η Jawa ιδρύθηκε στην Τσεχοσλοβακία το 1929. Τώρα ανήκει στη Mahindra.εταιρεία τής έδωσε μια νέα έκδοση cafe racer. Τον σχεδιασμό ανέλαβε το τμήμα της Mahindra στο Βαρέζε της Ιταλίας. Είναι διαθέσιμο σε 3 διαφορετικούς χρωματισμούς με πολλές αλλαγές στις αναρτήσεις, στον προβολέα, στις ζάντες. Οι καθρέπτες είναι τοποθετημένοι στο τιμόνι, ενώ πλέον διαθέτει και στάνταρ το ABS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος των 293 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 27,3 ίππους και 2,75 χλγμ. ροπής. Το κιβώτιο είναι 6τάχυτο, ενώ το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 173 κιλά. Εκείνο που είναι το πλέον εντυπωσιακό πάντως είναι η τιμή του, καθώς στην Ινδία το «42» πωλείται 2.100 ευρώ!

Σε άσπρο, μαύρο και κόκκινο βγαίνει το 42 cafe racer...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Jawa Perak: Το bobber του Ινδού

Jawa 350 OHC: Όπως κάποτε, αλλά με τετράχρονο κινητήρα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης