Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha ανακοίνωσε πλέον επίσημα ότι μπαίνει σε πλάνο μείωσης των εκπομπών άνθρακα σε όλη την Μέχρι το 2050 η Yamaha θέλει να μειώσει κατά 90% το αποτύπωμα άνθρακα σε όλα τα προϊόντα της.αλυσίδα παραγωγής της. Το σχέδιο είχε δημιουργηθεί πρώτη φορά το 2018 και τώρα τέθηκαν νέοι στόχοι με τη Yamaha να μειώνει δραματικά το αποτύπωμα άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές της, αλλά και σε όλη τη διάρκεια ζωής των προϊόντων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος στόχος είναι το 2030 να έχουμε μείωση του αποτυπώματος άνθρακα σε όλη την αλυσίδα παραγωγής της Yamaha της τάξης του 50% και μέχρι το 2050 να έχει φτάσει πλέον το 90%. Κάθε τρία χρόνια θα υπάρχει αξιολόγηση του πλάνου και θα επιταχύνονται οι διαδικασίες στους τομείς που δημιουργούνται προβλήματα.

Το ηλεκτρικό YZ250F ίσως το δούμε στην παραγωγή μέσα στο 2022.

Όλη η γραμμή παραγωγής θα γίνει «πράσινη»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha ήδη προσφέρει προϊόντα με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, ωστόσο δεν έχει κάνει ακόμα το Η Honda, η Husqvarna, η Piaggio και η BMW ήδη έχουν παρουσιάσει τα δικά τους σχέδια για την επόμενη δεκαετία.μεγάλο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση ή τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Στις μοτοσικλέτες δουλεύει πάνω σε ηλεκτρικά μοντέλα και στην Ιαπωνία έχουν διαρρεύσει φήμες για το πρώτο της ηλεκτρικό scooter να πλησιάζει.

Εκτός από το ηλεκτρικό scooter, η Yamaha δουλεύει πάνω σε ένα ηλεκτρικό motocross μοντέλο σε συνεργασία με την Dohms e Spike Technologies. Η βάση είναι το YZ250F και στη θέση του θερμικού κινητήρα συναντάμε έναν ηλεκτροκινητήρα που δίνει ζωή στο εκτός δρόμου μοντέλο. Μαζί με την ηλεκτροκίνηση, η Yamaha κοιτάζει και την τεχνολογία υδρογόνου, η οποία όλο και περισσότερο μπαίνει στο παιχνίδι.

Στην Ινδία ήδη έχει βγει στην παραγωγή το πρώτο μικρό ηλεκτρικό scooter EC-05 της Yamaha.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2022 ίσως δούμε το πρώτο ηλεκτρικό MX από τη Yamaha

Η προσπάθεια της Ninebot για μοτοσικλέτα υδρογόνου παίρνει μορφή

Ένωση δυνάμεων για το πρώτο ηλεκτρικό Husqvarna

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης