Μια από τις μεγαλύτερες συλλογές κλασικών μοτοσυκλετών βγήκε σε δημοπρασία στο Παρίσι, με το ποσά που πιάνει η κάθε μοτοσυκλέτα να φέρνουν ζάλη.

Ας μιλήσουμε για τη συλλογή αρχικά. Πρόκειται για σχεδόν 100 μοτοσυκλέτες της MV Agusta, οι οποίες είναι στην κατοχή ιταλικής οικογένειας. Ανάμεσα στις  μοτοσυκλέτες αυτές συναντάμε ειδικές εκδόσεις του ίδιου μοντέλου, όπως το 750S –παλιά τους τέχνη κόσκινο δηλαδή- αλλά και ιστορικά αγωνιστικά μοντέλα. Αυτό που ξεχωρίζει ωστόσο είναι η παρουσία πρωτότυπων, άκρως μοναδικών μοτοσυκλετών όπως βγήκαν από το εργοστάσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χώρος της συλλεκτικής μοτοσυκλέτας έχει αρχίσει να απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο, με τις υποψήφιες να είναι κυρίως από τη δεκαετία του ’70. Ducati, Honda, Munch, Laverda και MV Agusta δίνουν συνήθως το βροντερό παρών, με τιμές εξωφρενικές. Για παράδειγμα η Ducati 750 Super Sports που στην αντίστοιχη δημοπρασία του Las Vegas έπιασε τις 247.500 δολάρια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίσω στο Παρίσι και την Mv Agusta, οι επί γαλλικού εδάφους τιμές ήταν εξίσου για γερά πορτοφόλια. 126.500 δολάρια για μια MV Agusta Sport America του 1978 και 137.500 για μια MV Agusta 750 Sport.
Όσο παρανοϊκά και αν μας φαίνονται τα ποσά αυτά, πρόκειται ουσιαστικά για επενδύσεις. Επενδύσεις στο μέλλον από το παρελθόν ενός από τους πλέον ιστορικούς κατασκευαστές μοτοσυκλετών στην Ιταλία. Να περίμενε άραγε ο κόμης Domenico Agusta αυτή την εξέλιξη, όταν άρχιζαν όλα πίσω στο 1945;..  

Δε θα μάθουμε ποτέ μπορούμε να δούμε ωστόσο όλες τις μοτοσυκλέτες -και τις τιμές τους- με ένα κλικ εδώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης