Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένα από τα πλέον εικονικά μοντέλα της Yamaha, αλλά και του παγκόσμιου μοτοσικλετιστικού χάρτη 43 χρόνια ιστορίας για ένα εικονικό μοντέλο.σταματάει την παραγωγή του. Πρόκειται για το θρυλικό SR400, ένα απλό γυμνό μοντέλο το οποίο έχει σημαδέψει πολλές δεκαετίες τον κόσμο των δύο τροχών καθώς βρίσκεται ανάμεσά μας από το 1978 μέχρι σήμερα. Από το 2017 το SR πωλείται μόνο στην Ιαπωνία, ενώ πολλές φορές έχουμε συναντήσει custom SR400 από το Yard Build της Yamaha τα οποία είναι πανέμορφα και πολύ ξεχωριστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα "πειραγμένα" SR400 του Yard Build της Yamaha.

Δύο εκδόσεις για το τελευταίο SR400

Η Yamaha ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει δύο τελευταίες εκδόσεις του μοντέλου, την SR400 Final Edition και την SR400 Final Edition Limited. Η πρώτη έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε μαύρο-γκρι-μπλε χρωματισμό, ενώ το δεύτερο θα παραχθεί σε 1000 μονάδες και θα είναι χειροποίητο το βάψιμό του, θα έχει δέρμα στη σέλα και πολλές αισθητικές λεπτομέρειες που θα το ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιος έχει στο γκαράζ του ένα SR400 καλό είναι να το φροντίσει...

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχει γίνει καμία αλλαγή

Ο κινητήρας του SR400 θα είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος των 399 κ.εκ. διβάλβιδος, ο οποίος θα αποδίδει 24 ίππους και 28 Nm ροπής. Το βάρος του είναι 175 κιλά, το ρεζερβουάρ θα έχει χωρητικότητα 12 λίτρα, ενώ το πλαίσιο θα είναι το κλασικό ατσάλινο μονής ραχοκοκαλιάς. Οι δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες στις 15 Μαρτίου στην Ιαπωνία. Η αξία του, όπως είναι εύκολα κατανοητό, θα ανέβει πολύ μετά από αυτή την εξέλιξη, καλό είναι λοιπόν όποιος έχει ένα ξεχασμένο SR στο γκαράζ του να το περιποιηθεί λίγο παραπάνω…

Βίντεο της Yamaha για το Final Edition SR400

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις τροχοί και τρεις λόγοι να αποκτήσεις αυτό το Yamaha

Η Fantic Motor αγόρασε τη Minarelli από τη Yamaha

Ετοιμάζει αντίπαλο για το Aprilia RS660 η Yamaha;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης