Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Drako είναι μία start-up εταιρία με έδρα την Καλιφόρνια και μόλις παρουσίασε το νέο της δημιούργημα. Ο λόγος για το Dragon, το οποίο εκτός από την εμφάνιση που το κάνει να ξεχωρίζει, πιστοποιεί τον εαυτό του ήδη ως το γρηγορότερο ηλεκτρικό SUV στον πλανήτη με 2.000 ίππους και 0-96χλμ./ώρα σε 1.9 δευτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάρος στα 2.254 κιλά και όντας λίγο μεγαλύτερο από το Tesla Model X, σχεδιάστηκε από τον Lowie Vermeersch και σίγουρα το απόλυτο σχεδιαστικό highlight είναι οι δύο μεγάλες gullwing πόρτες. Άλλα εντυπωσιακά στοιχεία είναι οι 23άρες ζάντες, ο τεράστιος αεραγωγός στον προφυλακτήρα αλλά και η έντονα coupe αισθητική που συμπληρώνουν την ταυτότητα του.

Η εικόνα στην καμπίνα είναι εξαιρετικά μίνιμαλ αλλά και hi-tech. Μία γιγαντιαία οθόνη 17.1 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο, η οποία διαθέτει και το ειδικό σύστημα infotainment της εταιρίας. Υπάρχει μία ακόμα ως πίνακας οργάνων, ενώ και οι καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες, δείχνοντας πως δεν υπάρχει η υποψία μπουτόν στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την εταιρία, το Dragon είναι το ισχυρότερο και γρηγορότερο SUV που έχει φτιαχτεί ποτέ. Κίνηση παίρνει από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία θα παρέχουν συνολική ιπποδύναμη 2.000 ίππων. Χωρίς ακόμα να έχει αποδειχθεί τίποτα στην πράξη, το σύνολο λέγεται πως καταφέρνει το 0-96χλμ./ώρα σε 1.9δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα του αγγίζει τα 322χλμ./ώρα. Η μπαταρία που διαθέτει (χωρίς να έχει γίνει γνωστή η χωρητικότητα της) είναι σε θέση να προσφέρει αυτονομία μέχρι και 676 χλμ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή του εντυπωσιακού μοντέλου είναι στα 290.000 δολάρια με την εταιρία να δέχεται παραγγελίες, αν και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν λίγο πριν το 2026.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης