Είναι και επίσημα το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Μπορεί να αναπτύξει απίστευτες ταχύτητες, κόβοντας κυριολεκτικά την ανάσα οδηγού και συνεπιβάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από έναν μήνα, ο Andy Wallace του βρετανικού Top Gear πέτυχε κάτι πραγματικά εκπληκτικό. Απέδειξε ότι η Chiron Sport μπορεί να ξεπεράσει σε τελική ταχύτητα τα 300 μίλια την ώρα, διαλύοντας κάθε ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, το γαλλικό hypercar έπιασε την εξωπραγματική ταχύτητα των 304.77 μιλίων/ώρα, δηλαδή τα 490.48 χλμ./ώρα. Το αυτοκίνητο φορούσε ειδικά ελαστικά προκειμένου να αντέξουν τις πιέσεις.

Το ρεκόρ σημειώθηκε στην πίστα Ehra-Lessien της Volkswagen. Η συγκεκριμένη πίστα διαθέτει μία τεράστια ευθεία μήκους 9 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι το υπερ-αυτοκίνητο της Bugatti τροφοδοτείται από τον W16 quad-turbo 8.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής. Σε σχέση με την απλή Chiron, η Sport είναι ελαφρύτερη κατά 18 κιλά και φέρει βελτιώσεις σε αρκετά τμήματα, προς όφελος των επιδόσεων και της οδική συμπεριφοράς.

Διαθέτει αναβαθμισμένο πίσω διαφορικό «Dynamic Torque Vectoring», σκληρότερη ανάρτηση κατά 10% και βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης. Επίσης, έχουν γίνει νέες ρυθμίσεις στο λογισμικό και έχει τοποθετηθεί επιπλέον carbon.

Όσο για την τιμή, ξεκινά από 2,65 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης