Τον Απρίλιο του 2019 σημειώθηκε ένα τρομακτικό ατύχημα σε επαρχιακό δρόμο του South Yorkshire, της Αγγλίας, μεταξύ του Sheffield και του Manchester.

Ο οδηγός ενός Subaru Impreza WRX STI έχασε τον έλεγχο του οχήματος λόγω υπερβολικής ταχύτητας, αυτό πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε μετωπικά σε μοτοσυκλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 35χρονος αναβάτης της μοτοσυκλέτας έπεσε στα φρένα, σήκωσε τη μηχανή στον έναν τροχό κάνοντας endo, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σφοδρή σύγκρουση. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι, κάταγμα στο στέρνο και κάταγμα σπονδυλικής στήλης.

Επέζησε διότι έφερε πλήρη προστατευτική εξάρτυση, αλλά για το υπόλοιπο της ζωής του θα αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Από την άλλη, ο οδηγός του Subaru και υπαίτιος του ατυχήματος δεν έπαθε το παραμικρό.

Ο 41 ετών οδηγός πέρασε την πόρτα του δικαστηρίου πριν από λίγες μέρες. Κρίθηκε ένοχος και θα εκτίσει κανονικά ποινή φυλάκισης για 16 μήνες. Παράλληλα, δεν θα πάρει δίπλωμα στα χέρια του για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γλύτωσε την ποινή της ανθρωποκτονίας, διότι δεν είχε ούτε μία κλήση στο παρελθόν και γιατί ο αναβάτης φορούσε πλήρη εξάρτυση. Σε αντίθετη περίπτωση, ο μοτοσυκλετιστής θα είχε χάσει τη ζωή του και αυτός θα περνούσε πολλά χρόνια στη φυλακή.

Η αστυνομία του South Yorkshire έδωσε στη δημοσιότητα το video προκειμένου να δώσει ένα μάθημα στους οδηγούς και τους αναβάτες. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι μπορεί κάποιοι να οδηγούν συνετά, αλλά υπάρχουν άλλοι που δεν σέβονται κανέναν στον δρόμο. Γι’ αυτό ζητεί από όλους να είναι προσεκτικοί. Να επιλέγουν τον καλύτερο εξοπλισμό, αν και είναι ακριβότερος, και να τον φορούν πάντα. Κάποια στιγμή μπορεί να τους σώσει τη ζωή. 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης