Επιμέλεια: Παλληκάρης Γιώργος

Το Fiat Multipla θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα στον κόσμο, το οποίο παράλληλα έχει αγαπηθεί για την εργονομία του. Με εξαθέσια διάταξη, έξυπνους χώρους και αρκετές ευκολίες, κατάφερε να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να τραβήξει τα φλας πάνω του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι το συγκεκριμένο ιδιόρρυθμο MPV πουλήθηκε και στην Κίνα από τη Zotye ως αμιγώς ηλεκτρικό.Παρουσιάστηκε στην Κίνα το 2008 από την Zotye Auto η οποία είχε έρθει σε επίσημη συμφωνία με την Fiat, και παρόλο που στην Ευρώπη το 2010 σταμάτησε η παραγωγή του μοντέλου, στην Κίνα συνεχίστηκε για ακόμα τρία χρόνια με τιμή στα 10.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στην ιστορία είναι πως ενώ εμείς γνωρίσαμε το Multipla με τον 1.600άρη diesel κινητήρα των 103 ίππων, στην Κίνα μπορούσε να το αγοράσει κάποιος και ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Μετονομάστηκε σε E3800 (διατήρησε στο 100% την σχεδίαση του) και εξοπλιζόταν με ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων και 250 Nm ροπής, έχοντας μία μπαταρία 35.2 kW και παρέχοντας αυτονομία έως 200χλμ. 
Μάλιστα η μπαταρία του αυτοκινήτου μπορούσε να αντικατασταθεί (ζύγιζε 65 κιλά) και όχι μόνο να φορτιστεί, δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες οδηγούς να ταξιδέψουν πολλά χιλιόμετρα.

Συνολικά πουλήθηκαν 25.036 μονάδες στα τρία έτη που βρισκόταν στις αντιπροσωπείες, ενώ να σημειώσουμε πως η Zotye έχει πλέον κηρύξει πτώχευση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης