Την άγρια ομορφιά των απομακρυσμένων περιοχών της κεντρικής Ασίας και συγκεκριμένα το ανατολικό Καζακστάν μέχρι τα σύνορα με την Κίνα, σε μία διαδρομή που περιλάμβανε και κομμάτια από τον θρυλικό «δρόμο του μεταξιού» εξερεύνησε η Mazda με το CX-30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιαπωνική εταιρεία πραγματοποίησε ένα επικό ταξίδι, διασχίζοντας περισσότερα από 800 χιλιόμετρα με το τετρακίνητο compact SUV στη «χώρα των περιπλανώμενων». Το road trip έγινε, φυσικά, πριν επιβληθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω Covid-19.

Ξεκινώντας από το Αλμάτι -τη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν που βρίσκεται σε ένα οροπέδιο στη σκιά της οροσειράς Trans lli Alatau κοντά στα σύνορα με το Κιργιζιστάν-, τα CX-30 με το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης i-Activ 4WD πέρασαν από τον αυτοκινητόδρομο Α3 που κατευθύνεται προς το Εθνικό Πάρκο Aityn Emel και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το διάσημο Singing Dune.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος δρόμος -ονομάστηκε έτσι λόγω του τρόπου με τον οποίο οι άνεμοι και η άμμος δημιουργούν μια σχεδόν τρομακτική χορογραφία- κατευθύνεται πίσω από τις πεδιάδες της ερήμου με τις καμήλες, προς την πόλη Zharkent.

Τη δεύτερη ημέρα, η διαδρομή «Epic Drive» του Καζακστάν βρήκε τα αυτοκίνητα νότια προς το φαράγγι Charyn σε ακόμα πιο δύσκολους χωματόδρομους, μέσα από μια σειρά απίστευτων φαραγγιών. Μετά από εκεί έστριψαν δυτικά πίσω προς το Αλμάτι, παρακάμπτοντας την τεράστια τεχνητή λίμνη του Kapshagay.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης