Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Volvo, ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε ότι η τελική ταχύτητα των αυτοκινήτων της γκάμας του θα περιοριστεί στα 180 χλμ./ώρα, ανεξάρτητα από την έκδοση κάθε μοντέλου και την ισχύ του κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής του Renault Group, Luca de Meo, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου στρατηγικού πλάνου της εταιρείας.

Όπως αποκάλυψε ο CEO του Γάλλου κατασκευαστή, o ηλεκτρονικός κόφτης θα τεθεί σε ισχύ από το 2022 και θα αφορά τα οχήματα τόσο της Renault όσο και της Dacia. Το πρώτο αυτοκίνητο που θα έχει ανώτερη τελική τα 180 χλμ./ώρα θα είναι το ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Megane.

Σύμφωνα με έρευνες, η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες πρόκλησης θανατηφόρων ατυχημάτων. Για να περιοριστούν τα τροχαία, οι τεχνολογίες δεν είναι αρκετές. Πρέπει να συνδυάζονται και με τη μείωση της ταχύτητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Luca de Meο αποκάλυψε ότι τα αυτοκίνητα θα εξοπλίζονται με έναν αυτόματο ρυθμιστή ταχύτητας που θα προσαρμόζεται με τα όρια.

Επίσης θα υπάρχουν συστήματα που επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα κυκλοφορίας, ενημερώνοντας τους οδηγούς για τυχόν κινδύνους.

Επίσης θα υπάρχει ένα πρωτοποριακό πακέτο τεχνολογιών με την ονομασία «Safety Coach» που θα μπορεί να αναλάβει ακόμη και τον έλεγχο του οχήματος, με στόχο την οδική ασφάλεια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τώρα είναι η στιγμή να αγοράσεις το νέο Renault Clio

Mε σύγχρονο εξοπλισμό τα νέα Dacia Sandero Streetway και Stepway- Όλες οι τιμές

Ανώτερη τελική τα 180 χλμ./ώρα στα αυτοκίνητα της Volvo

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης