Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το πολυαναμενόμενο SUV της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει δημιουργήσει εντυπωσιακό fan club από την ημέρα που πρωτοεμφανίστηκε. Η επίσημη παρουσίαση του έχει δεχθεί αρκετές αναβολές και επιτέλους μετά από αρκετή υπομονή, έχουμε στα χέρια μας τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τα κινητήρια σύνολα του όμορφου συνόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαρροή από ανεπίσημη παρουσίαση στα εσωτερικά της εταιρίας
Σύμφωνα με το πολωνικό μέσο Spiders Web Autoblog που φέρνει τις πληροφορίες στη δημοσιότητα, η Tonale έχει μήκος 4.528χλστ., πλάτος 1.835χλστ., ύψος 1.604χλστ. ενώ το μεταξόνιο του μετριέται στα 2.636χλστ. Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει ίσως και μέσα στον επόμενο μήνα, με το βιβλίο παραγγελιών να «ανοίγει» τον Φεβρουάριο του 2022 (πάντα σύμφωνα με το ξένο μέσο).Η Tonale θα διαθέτει τέσσερις συνολικά εκδόσεις. Αυτές είναι οι: Super, Sprint, Ti και Veloce ενώ στην παρουσίαση θα δούμε ίσως και στην κορυφαία έκδοση Speciale. 

Η γκάμα κινητήρων θα διαθέτει έναν πετρελαιοκινητήρα 1.600κ.εκ. απόδοσης 130 ίππων και δύο βενζινοκινητήρες turbo με 130 ή 160 ίππους. Μάλιστα στην ισχυρή εκδοχή των 160 ίππων ξεκαθαρίζεται πως θα υπάρχει και υβριδική υποβοήθηση, όπως το επιβάλλει η εποχή και φυσικά τα όρια των ρύπων. Στην κορυφή των επιλογών δεσπόζει η Plug-in έκδοση η οποία θα είναι τετρακίνητη με τον ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα και την συνολική ιπποδύναμη του συνόλου να αγγίζει τα 240 άλογα.

Η νέα Tonale θα τοποθετηθεί κάτω από την Stelvio, με τους υπευθύνους στην Stellantis να έχουν επενδύσει πολλά στο νέο SUV με το οποίο θα ριχτούν στην πλέον πιο hot κατηγορία της αυτοκίνησης. Σίγουρα και η τιμή της θα είναι πιο προσιτή από της Stelvio, απευθυνόμενη σε ένα ευρύτερο κοινό, με την plug-in έκδοση να φαίνεται πως θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης