Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε την εντυπωσιακή νέα DB12 η οποία αποκτά κινητήρα Mercedes και έρχεται να μας συστηθεί ως το πρώτο super tourer στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσίαση του νέου μοντέλου έρχεται χρονικά στην 110η επέτειο της μάρκας, με το σύνολο να εντυπωσιάζει σε κάθε τομέα. Σε εμφάνιση, σε τεχνολογίες, σε άνεση και φυσικά επιδόσεις.

Ξεκινώντας από τη σχεδίαση, στο μπροστινό τμήμα κυριαρχεί μια τεράστια μάσκα που πλαισιώνεται από νέους προβολείς LED. Πάνω από τη γρίλια βρίσκεται το ανανεωμένο έμβλημα της Aston Martin, ενώ κάτω από τη γρίλια υπάρχει ένα πλήρως αναμορφωμένο splitter. Το αυτοκίνητο κάθεται σε στάνταρ τροχούς 21 ιντσών (σχεδόν 8 κιλά ελαφρύτεροι από την DB11) ενώ οι πλευρικοί καθρέπτες χωρίς πλαίσιο και οι χωνευτές χειρολαβές των θυρών βοηθούν για μια πιο κομψή σχεδίαση και χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας.

Περνώντας στο εσωτερικό, highlight – ένα από τα σημαντικότερα σημεία στο εσωτερικό της καμπίνας – εκτός από την τεράστια, οδηγοκεντρική κεντρική κονσόλα και το εκλεκτό δέρμα Alcantara – είναι το ολοκαίνουργιο σύστημα infotainment, το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από την Aston Martin. Διαθέτει ασύρματη υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto, ένα νέο σύστημα πλοήγησης με διαδικτυακή συνδεσιμότητα και τρισδιάστατη χαρτογράφηση, μια εφαρμογή για κινητές συσκευές και ενημερώσεις over-the-air.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την κίνηση προσφέρει ένας twin-turbo V8 κινητήρας 4λτ. ο οποίος έρχεται από την Mercedes και αποδίδει 680 άλογα και 800 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και η DB12 πετυχαίνει το 0-100 σε 3.6 δευτ. και τελική ταχύτητα στα 325χλμ./ώρα.

Όλη αυτή η ισχύς απαιτεί μια ανάρτηση που να μπορεί να αντιμετωπίσει τις αυξημένες δυνάμεις, οπότε η Aston Martin παρουσιάζει την επόμενη γενιά προσαρμοζόμενων αποσβεστήρων και πιο σκληρών αντιστρεπτικών ράβδων. Τέλος, να αναφέρουμε πως οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στα τέλη του έτους με την τιμή να παραμένει ακόμα άγνωστη.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης