Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων με λίγους χαρακτήρες πάντα κόστιζαν ακριβά, ωστόσο μία συγκεκριμένη στο Ντουμπάι πωλήθηκε σε εξωφρενικό ποσό. Το ευχάριστο είναι, όμως, πως τα χρήματα θα δοθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση Billion Meals, που βοηθάει όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σε 50 χώρες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη πινακίδα «AA8» έπιασε τιμή 8,7 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη φιλανθρωπική δημοπρασία Most Noble Numbers. Την ίδια βραδιά και οι πινακίδες «F55», «V66» και «Y66» πωλήθηκαν η κάθε μία πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Στην εν λόγω δημοπρασία, εκτός από τις μοναδικές πινακίδες, τέθηκαν προς πλειοδότηση και 10 ειδικοί αριθμοί κινητών. Μάλιστα, ο αριθμός 549999999 συγκέντρωσε την υψηλότερη προσφορά, αξίας 1,1 εκατ. ευρώ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο ποσό των 8,7 εκατ. ευρώ, αν και εξωφρενικό, δεν είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ για πινακίδα οχήματος. Η ακριβότερη βρίσκεται στην Καλιφόρνια με τα αρχικά «MM» έχοντας βάλει πωλητήριο στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο τότε πωλητής δήλωσε πως ο αγοραστής της συγκεκριμένης πινακίδας είναι «ο τύπος του ατόμου που βλέπει την αξία στο αποκλειστικό, σπάνιο και μοναδικό στο είδος του».

Παράλληλα, υπάρχει και η «F1» στο Ηνωμένο Βασίλειο που τέθηκε προς πώληση το 2018 για 19 εκατομμύρια ευρώ. Εσείς μέχρι τι ποσό θα δίνατε για να κάνετε δική σας την αγαπημένη σας πινακίδα; Όποια κι αν είναι αυτή;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης