Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Και εκεί που θεωρείς πως τα έχεις δει όλα, έρχεται ένα βίντεο να σε διαψεύσει. Ο ιδρυτής της Rimac αποφάσισε να χαρεί ένα Nevera που επρόκειτο να «θυσιαστεί» στις δοκιμές πρόσκρουσης σε μία off road διαδρομή γεμάτη λάσπη, φύλλα και πέτρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οργώνοντας με 1.914 ίππους και ακούγοντας τις πέτρες να χτυπούν το αμάξωμα
Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο αποδίδει 1.914 ίππους με τελική ταχύτητα στα 412 χλμ./ώρα. Η απουσία ήχου επιτρέπει στο βίντεο να μας φέρει στα αυτιά όλες τις πέτρες και τα χώματα που χτυπούν το πανάκριβο και εξαιρετικά χαμηλωμένο σύνολο. Σίγουρα το τελευταίο μέρος που περιμένει να βρεθεί ένα τέτοιο σύνολο είναι μία χωμάτινη και λασπωμένη αλάνα, όπου όλα είναι εκεί για να το καταστρέψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φύλλα στους αεραγωγούς, βαθουλώματα από πέτρες στα ανθρακονημάτινα μέρη και καταπονημένα όσο ποτέ ελαστικά πίστας είναι το αποτέλεσμα από μία βόλτα που όμοια της δεν έχουμε ξαναδεί, δια χειρός του ιδρυτή Mate Rimac.

Παραδόξως το αυτοκίνητο ανταποκρίθηκε πολύ καλύτερα από ότι θα περίμενε κανείς βλέποντας το τερέν (το οποίο θα φιλοξενήσει το επόμενο εργοστάσιο της εταιρίας). Εμείς σας συμβουλεύουμε να αυξήσετε την ένταση και να απολαύσετε τον καθαρό ήχος της κύλισης στο χώμα, καθώς η ησυχία του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει μία μοναδική εμπειρία. Μία εμπειρία που ίσως θα έπρεπε να συνηθίσουμε σε κάθε περιβάλλον τελικά και όχι μόνο στα στενά της πόλης. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης