Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Να και κάτι που σίγουρα δεν σκέφτηκαν αυτοί που σχεδίασαν τις κρυμμένες χειρολαβές στα ηλεκτρικά Tesla. Στο βίντεο που θα δείτε, ένας μαινόμενος πολίτης κατευθύνεται απειλητικά προς το αμερικάνικο αυτοκίνητο και προσπαθεί χωρίς δεύτερη σκέψη να ανοίξει την πόρτα και να ξεσπάσει βίαια στον οδηγό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως τα χερούλια στις πόρτες είναι «κρυμμένα» καθώς το αυτοκίνητο έχει ενεργοποιήσει το κεντρικό κλείδωμα και έτσι ο νευριασμένος άντρας αδυνατεί να ανοίξει την πόρτα και μένει εντελώς άπραγος.

Από το βίντεο, είναι δύσκολο να πούμε ποιο μοντέλο Tesla είναι αυτό, αλλά όπως αναφέρθηκε, όλα έχουν λαβές που είναι στο ίδιο επίπεδο με το σώμα του αυτοκινήτου, όσο αυτό είναι εν κινήσει. Το Model 3 και το Μοντέλο Y έχουν λαβές τύπου push/pull όπου πιέζοντας το μπροστινό μέρος της λαβής με τον αντίχειρά, ανατρέπεται το πίσω μέρος της λαβής προς τα έξω, παρέχοντας άκρη για να τραβήξετε και να ανοίξει η πόρτα. Το Model S πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με μικρούς μηχανισμούς που εκτείνουν και μαζεύουν εντελώς τη λαβή.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο συγκεκριμένο βίντεο εάν ο άνδρας είχε ανοίξει την πόρτα πιθανότατα το συμβάν να είχε τραυματίες, μηνύσεις και πολλά τρεξίματα σε δικαστήρια και όχι μόνο. Η ευρηματικότητα όμως των χειρολαβών απέτρεψαν τα χειρότερα με τον άντρα είτε να μην γνώριζε είτε από τα νεύρα του να μην σκέφτηκε καθαρά. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης