Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Fiat έχει ισχυρή παρουσία στη Λατινική Αμερική με πολλά μοντέλα που δεν προσφέρονται στην Ευρώπη, όπως το Argo, το Cronos ή το Pulse. Σύμφωνα όμως με ιταλικά δημοσιεύματα, η γκάμα για τις δικές μας αγοράς θα μεγαλώσει σε μεγάλο βαθμό με μεγάλες επιστροφές γνωστών μοντέλων, αλλά σε μοντέρνα κοστούμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή φαίνεται πως θα γίνει με την επιστροφή του 600 το οποίο θα χρησιμοποιεί την δεύτερης γενιάς πλατφόρμα CMP ώστε να προσφέρεται τόσο με θερμικού κινητήρες, όσο και με υβριδικά σύνολα αλλά και αμιγώς ηλεκτρική μορφή. Φέρεται ότι θα μπει στην παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους στην Πολωνία.

Το 2024 όλα δείχνουν πως θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του Panda που προορίζεται να πωλείται αποκλειστικά ως EV σε μια χαμηλού κόστους πλατφόρμα CMP. Θα συνυπάρχει ειρηνικά με το τρέχον μοντέλο μέχρι το 2026 όταν η Fiat σχεδιάζει να αποσύρει το υβριδικό μοντέλο. Η ίδια πλατφόρμα  που θα στηρίζει ένα ολοκαίνουργιο Panda μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για μια εκπληκτική επιστροφή του Multipla, αλλά αυτή τη φορά, θα είναι ένα ηλεκτρικό crossover πιθανότατα μεγαλύτερο από το επόμενο Panda.

Το αναγεννημένο Multipla λέγεται ότι θα αντικαταστήσει έμμεσα το 500X και το Tipo, τα οποία θα μπορούσαν να σταματήσουν την πορεία τους και τα δύο το 2024. Τέλος η Fiat ετοιμάζεται να αναβιώσει και το όνομα Topolino, που θα κάνει ντεμπούτο το 2023 ως ένα ηλεκτρικό όχημα όπως τα Citroën Ami και Opel Rocks-e.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης