Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τη νέα έκδοση VZ5 του Formentor, ένα αυτοκίνητο με εκπληκτική εμφάνιση και «εκρηκτικές» επιδόσεις, παρουσίασε η ανεξάρτητη μάρκα του ομίλου Seat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο της Cupra δημιουργήθηκε για να προκαλέσει τον ενθουσιασμό, να προσεγγίσει νέους πελάτες. Ανήκει στην κατηγορία των CUV υψηλών επιδόσεων, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά ενός SUV, με τη σπορ ουσία ενός hatchback σε coupé αμάξωμα.

Τροφοδοτείται από τον πεντακύλινδρο 2,5 λίτρων κινητήρα της Audi Sport. Το μοτέρ αποδίδει 390 ίππους και 480 Nm ροπής -10 λιγότερους ίππους από το RS3 Sportback-, η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4Drive και το κιβώτιο είναι αυτόματο DSG 7 σχέσεων ρυθμισμένο για ταχύτερες και πιο ομαλές αλλαγές.

Εξαπίστονες δαγκάνες της Akebono.Οι επιδόσεις του ισπανικού sport crossover είναι «εκρηκτικές». Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 4,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του Formentor, το VZ5 έχει πιο δυναμικό bodykit το οποίο περιλαμβάνει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, carbon διαχύτη, τέσσερις απολήξεις τις εξάτμισης, ζάντες 20 ιντσών και λεπτομέρειες σε απόχρωση χαλκού.

Τα φρένα Akebono με τις εξαπίστονες δαγκάνες εξασφαλίζουν τη βέλτιστη επιβράδυνση του αυτοκινήτου. Η ενεργή ανάρτηση με Adaptive Chassis Control (DCC) έχει πιο σκληρή ρύθμιση και το ύψος του αμαξώματος έχει χαμηλώσει κατά 10 χλστ.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα με το ενσωματωμένο προσκέφαλο, το αγωνιστικού τύπου τιμόνι και οι ψηφιακές οθόνες. Η ποιότητα κατασκευής δείχνει εξαιρετική, με τις επιφάνειες της καμπίνας να καλύπτονται από δέρμα, alcantara και χειροποίητες ραφές.

Φυσικά, το Formentor VZ5 εξοπλίζεται με κάθε σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, όλες τις τεχνολογίες άνεσης και τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

Carbon διαχύτης και τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Νέο αποκλειστικό χρώμα Taiga Grey.

Ενισχυμένα φρένα και ειδικού σχεδιασμού ζάντες 20 ιντσών.

Εξαιρετικά γρήγορο, με αυθεντικά σπορ χαρακτηριστικά.

Τα καθίσματα κλέβουν την παράσταση στην καμπίνα.

Τον Μάρτιο στην αγορά το υβριδικό Cupra Formentor

Το Cupra Leon e-Hybrid ήρθε στην Ελλάδα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης