Έπειτα από πέντε χρόνια ανάπτυξης και εξέλιξης, η σουηδική startup εταιρεία Uniti ανακοίνωσε ότι το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημά της είναι έτοιμο να περάσει στην παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το One θα κατασκευάζεται στο Norfolk της Βρετανίας και θα λανσαριστεί αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα του 2020. Ανήκει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για χρήση εντός των αστικών τειχών.

Διακρίνεται για το περιορισμένο βάρος και τις συμπαγείς διαστάσεις, με το αμάξωμα να είναι κατασκευασμένο από carbon, φυσικά υλικά (biocomposites) και συνθετικές ρητίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν έως τρεις επιβάτες σε διάταξη 1+2, με τα δύο πίσω καθίσματα να αναδιπλώνονται και να αφαιρούνται προς όφελος της πρακτικότητας.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 155 έως 760 λίτρα. Η πανοραμική οροφή, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, το θερμαινόμενο παρμπρίζ, οι ψηφιακές οθόνες του συστήματος πολυμέσων, η κάμερα οπισθοπορείας και η τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. 

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 68 ίππους και 85 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 9,9 δευτερόλεπτα και τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 120 χλμ./ώρα. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο μπαταριών. Η βασική έχει χωρητικότητα 12 kWh και προσφέρει αυτονομία 150 χιλιομέτρων, ενώ η μεγαλύτερη των 24 kWh έχει αυτονομία 300 χλμ.

Αμφότερες οι μπαταρίες φορτίζουν μέσω οικιακού δικτύου, wallbox 7 KW ή ταχυφορτιστή 50 kW.
Το city car της Uniti κοστίζει στη Βρετανία 15.100 λίρες, δηλαδή λίγο πάνω από τα 17.200 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται η κρατική έκπτωση για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, αξίας 3.500 λιρών.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης