Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Θέλετε να γυρίσετε τον κόσμο έχοντας όλες τις ανέσεις αλλά φοβάστε τα αεροπλάνα; Με αυτό το τροχόσπιτο δεν πρόκειται να σας λείψει πραγματικά τίποτα, καθώς διαθέτει μέχρι και… πάρκινγκ για να πάρετε το αμάξι σας μαζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο τροχόσπιτο θυμίζει αρκετά λεωφορείο, ενώ το μεγάλο παρμπρίζ και οι προβολείς είναι από Mercedes Actros. Έχει μήκος 12 μέτρα, πλάτος 2,5 μ. και ύψος 3,85 μ., την ώρα που το βάρος του ξεπερνά τους 18 τόνους. Ο κινητήρας που φροντίζει να μπορεί να πηγαίνει παντού αυτό το θηριώδες σύνολο είναι diesel 460 ίππων με ένα τεράστιο ντεπόζιτο που ξεπερνά τα 350 λτ. για να προσφέρει μεγάλη αυτονομία. Εκτός από τον κινητήρα ντίζελ, όμως, η ισχύς για τις εσωτερικές ηλεκτρικές συσκευές παράγεται από ηλιακούς συλλέκτες ισχύος 2.400 kW που είναι τοποθετημένοι στην οροφή.

Στο εσωτερικό, και τα δύο καθίσματα μπροστά θερμαίνονται και ψύχονται, έχοντας λειτουργία μασάζ και δυνατότητα περιστροφής κατά 360 μοίρες. Στη συνέχεια υπάρχει καθιστικό με τραπέζι φαγητού, τηλεόραση, πολλά ντουλάπια αποθήκευσης, ενσωματωμένα ηχεία, φωτισμός LED και μερικά μεγάλα παράθυρα με τέντα. Δίπλα, υπάρχει μια κουζίνα πλήρους μεγέθους με όλες τις συσκευές που θα χρειαστείτε ποτέ, όπως εστίες, φούρνο, ψυγείο και πλυντήριο πιάτων.

Προχωρώντας πιο πίσω, θα συναντήσουμε ένα ευρύχωρο μπάνιο με θερμαινόμενο ντους και μεγάλο νιπτήρα με καθρέφτες. Το περίεργο είναι ότι κάτω από τον νεροχύτη υπάρχει χώρος για δύο επιπλέον κρεβάτια, κρυμμένα πίσω από ντουλάπια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το όχημα είναι εξοπλισμένο με cruise control, lane assist και φρένο έκτακτης ανάγκης για ασφαλέστερη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, ενώ το γκαράζ του λειτουργεί μέσω υδραυλικών συστημάτων και μιας μεγάλης πλατφόρμας.

Το κόστος είναι στα 1.600.000 ευρώ! Τι λέτε; Αξίζει έναντι ενός supercar;
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης