Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το να δεις ένα μικρό αεροσκάφος να συντρίβεται (ακόμα κι αν έχει καταφέρει να μειώσει ταχύτητα), είναι σίγουρα τρομακτικό. Το να το «ζήσεις» με βίντεο και πλάνα μέσα από το πιλοτήριο, είναι σχεδόν μία πρωτόγνωρη (εξίσου τρομακτική) εμπειρία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συμβάν συνέβη στον Παναμά την 1η Μαΐου, σύμφωνα με το Newsroom Panama. Το τετραθέσιο Cessna 172 επέστρεφε από την Γκούνα Γιάλα, μια επαρχία στη βορειοανατολική ακτή της χώρας, όταν παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη ενώ πλησίαζε την πόλη του Παναμά. Το αεροσκάφος ήταν πλήρους χωρητικότητας, με τρεις επιβάτες και τον πιλότο, και όπως φαίνεται στο βίντεο, κατέπεσε σε έναν αυτοκινητόδρομο που περιβάλλεται από δέντρα. 

Το βίντεο “τραβάει” από το εσωτερικό του Cessna ένας εκ των επιβατών, κατά τη διάρκεια της καθόδου, ο οποίος βρίσκεται στην μπροστινή δεξιά θέση. Είναι άγνωστο αν ο τελικός προορισμός του πιλότου ήταν η πόλη του Παναμά. Το Newsroom Panama αναφέρει ότι δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο κοντινό διεθνές αεροδρόμιο Marcos A. Gelabert, οδηγώντας έτσι στην αναγκαστική (ανώμαλη) προσγείωση στον αυτοκινητόδρομο. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αν και η προσγείωση αυτή δεν ήταν τόσο ομαλή όσο άλλες προσγειώσεις έκτακτης ανάγκης σε αυτοκινητόδρομο που έχουμε δει, τουλάχιστον οι επιβάτες επέζησαν με μικροτραυματισμούς. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για το αεροπλάνο, το οποίο έσπασε στη μέση ακριβώς πίσω από την καμπίνα. 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης