Άναυδοι έμειναν οι αστυνομικοί σε ένα μικρό χωριό στην Ιταλία, όταν διαπίστωσαν ότι το μηχάνημα που συνδέεται με την κάμερα ελέγχου ταχύτητας κατέγραψε 58.568 παραβάσεις σε δύο εβδομάδες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος του χωριού Acquetico στην Pieve di Teco, Alessandro Alessandri, έδωσε την έγκριση για τοποθέτηση κάμερας σε κεντρικό σημείο, έπειτα από παράπονα των κατοίκων για ασυνείδητους οδηγούς που αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κάμερα εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στις 13 Σεπτεμβρίου. Στις 27 του ίδιου μήνα συγκεντρώθηκαν τα πρώτα στοιχεία, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν κάθε φαντασία, δικαιώνοντας τους κατοίκους.

Χιλιάδες οδηγοί από τις γύρω περιοχές περνούσαν από το κέντρο του χωριού με τέρμα το γκάζι, αδιαφορώντας για το όριο ταχύτητας των 50 χλμ/ώρα και την ασφάλεια των πεζών. Εκατοντάδες οχήματα κατεγράφησαν να κινούνται με περισσότερα από 100 χλμ./ώρα, ενώ ένα πέρασε τα 135 χλμ./ώρα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι κλήσεις θα σταλούν στους παραβάτες, με τον δήμαρχο να δεσμεύεται ότι η κάμερα θα παραμείνει μόνιμα σε λειτουργία. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης