Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Έφτασε το τέταρτο επεισόδιο της σειράς «Beyond the Visible», μια σειρά που έχει δημιουργήσει η Alfa Romeo F1 Team με στόχο να μεταφέρει το κοινό στον αθέατο κόσμο της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο επεισόδιο αναλύει ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της Formula 1, την απόδοση ενός μονοθεσίου και της αεροδυναμικής.  Μια επιστήμη που έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις που αναπτύσσονται γύρω από το μονοθέσιο καθώς αυτό κινείται στην πίστα, έτσι ώστε αυτό να έχει τη μέγιστη κάθετα παραγόμενη δύναμη και παράλληλα την ελάχιστη δυνατή αντίσταση.

Η κατανόηση του πως η ροή του αέρα αλληλοεπιδρά με το μονοθέσιο και του επιτρέπει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσφυση είναι μια συνεχής πρόκληση, η οποία εκτός των άλλων επηρεάζεται τόσο από τη σχεδίαση κάθε πίστας, αλλά και από τις καιρικές συνθήκες.

Για αυτόν τον λόγω οι μηχανικοί της Alfa Romeo F1 Team εργάζονται ακατάπαυστα στην αεροδυναμική σήραγγα που βρίσκεται στη βάση της ομάδας στο Hinwil της Ελβετίας, στις πίστες, αλλά και σε εξαιρετικά προηγμένα συστήματα προσομοίωσης. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στη μεταφορά των νέων λύσεων από το εργοστάσιο της Sauber στο Hinwil στην πίστα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θεατές της σειράς θα μπουν σε θέση να γνωρίσουν, έννοιες όπως η αντίσταση και η κάθετη δύναμη, αλλά και τα κύρια αεροδυναμικά στοιχεία του μονοθεσίου, όπως η εμπρός και η πίσω αεροτομή που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αεροδυναμική ισορροπία.

Στο επεισόδιο οι θεατές θα γνωρίσουν και τη σημασία που έχουν οι παρατηρήσεις των οδηγών έτσι ώστε οι μηχανικοί να εξελίξουν την απόδοση του μονοθεσίου και να βρουν την καλύτερη στρατηγική με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην πίστα.

Ο κ. Cristiano Fiorio, Επικεφαλής της Alfa Romeo F1, δήλωσε:

«Κατά τη γνώμη μου το θέμα αυτού του επεισοδίου είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στη σειρά μας. Η σημαντικότητα της αεροδυναμικής ενισχύεται από την ευφυία των μηχανικών. Συχνά οι κανονισμοί έχουν «γκρίζες» ζώνες που αφήνουν χώρο για διάφορες ερμηνείες. Εκεί ακριβώς γεννιούνται μερικές από τις πιο ευφάνταστες και έξυπνες ιδέες. Σε ένα χώρο που η αναζήτηση της τελειότητας είναι συνεχής, έχουμε δύο ομάδες, μια στο εργοστάσιο και μια στην πίστα που συνεργάζονται έτσι ώστε να έχουμε το πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης