Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και αρκετές εβδομάδες και λόγω του COVID-19 υπάρχει απαγόρευσης της κυκλοφορίας (θα επιτραπεί Το zougla.gr πετάει με drone για να απολαύσετε  μοναδικά πλάνα…και πάλι στις 4 Μαΐου).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν πολλές δραστηριότητες, να μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η κίνηση στους δρόμους και πολλές επιχειρήσεις να μπουν στο… ψυγείο.

Στο συγκεκριμένο μήκος… κλίματος ήταν και ο κλάδος του αυτοκινήτου που από τις 15 σχεδόν Μαρτίου οι περισσότερες δραστηριότητες έχουν σταματήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εποχή της απαγόρευσης λόγω του κορονοϊού είπαμε να δείξουμε εικόνες και πλάνα που οι περισσότεροι δεν έχετε ξαναδει...

Πετάξαμε με… drone

Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να δούμε τι ισχύει την εποχή της καραντίνας σε συνδυασμό με την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε επιχειρήσεις και χώρους που αφορούν το αυτοκίνητο.

Με την βοήθεια του cameraman και χειριστή Νίκου Χριστοφάκη «πετάξαμε» με drone και είδαμε τι γίνεται από ψηλά…

Εικόνα από logistics της εταιρείας Sarmed Automotive στη Μάνδρα Αττικής

Χιλιάδες αυτοκίνητα

Ξεκινήσαμε από τα logistics της εταιρείας Sarmed Automotive η οποία φιλοξενεί χιλιάδες αυτοκίνητα στις εγκαταστάσεις της. Τα logistics είναι χώροι που «παρκάρουν» τα οχήματα όταν έρθουν από το εξωτερικό (κυρίως με ειδικά πλοία), όπου εκεί προετοιμάζονται για να μεταφερθούν στις αντιπροσωπείες.

Όπως θα διαπιστώσετε από τα πλάνα που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, σε έναν μόνο χώρο υπάρχουν μαζεμένα πάνω από 2.500 καινούργια αυτοκίνητα! Συνολικά αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως υπάρχουν στα logistics της Ελλάδας πάνω από 30.000 αυτοκίνητα.

Η χωμάτινη πίστα Attart Off Road Park στην Κερατέα

Κάθισε και το… χώμα

Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στην Κερατέα όπου βρίσκεται η γνώριμη χωμάτινη πίστα 4×4, «Attart Off Road Park».

Οι δραστηριότητες έχουν και εκεί «παγώσει», ωστόσο και όπως θα δείτε ο Στέφανος Αττάρτ ετοιμάζει νέα… παιχνίδια για τους φίλους των οχημάτων ελευθέρου χρόνου, που όμως δεν μας αποκάλυψε!

Η πίστα καρτ Speed Force στο Κορωπί

Ούτε… καρτ

Η συνέχεια περιλαμβάνει πλάνα και από μία πίστα καρτ. Το drone του zougla.gr πετάει πάνω από την πίστα Speed Force που βρίσκεται στο Κορωπί η οποία και αυτή παραμένει κλειστή όσο διαρκεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας.  

Η πίστα των Μεγάρων παραμένει κλειστή...

Κλειστό το αυτοκινητοδρόμιο στα Μέγαρα

Οδηγώντας το DS3 Crossback πάμε άνετα και οικονομικά μέχρι το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων. Και εκεί διαπιστώνουμε πως η είσοδος είναι κλειστή αφού όλοι οι αγώνες έχουν αναβληθεί ενώ και ο απλός κόσμος δεν μπορεί να πάει προκειμένου να δοκιμάσει- τεστάρει τα οχήματά του.

Από την πίστα δεν δείχνουμε εναέρια πλάνα, καθώς βρίσκεται δίπλα σε αεροδρόμιο όπου απαγορεύονται οι πτήσεις drone (εκτός αν έχει ειδική άδεια).

Η εθνική οδός λίγα χιλιόμετρα πριν την πόλη των Μεγάρων

Χωρίς κίνηση η εθνική οδός

Κατευθυνόμαστε στον επόμενο και τελευταίο προορισμό οδηγώντας στο εθνικό οδικό δίκτυο, όπου διαπιστώνουμε και την λιγοστή κίνηση που έχει.

Εικόνα από διαλυτήριο αυτοκινήτων...

Επισκεπτόμαστε ένα διαλυτήριο οχημάτων και ανακύκλωσης μετάλλων στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα την εταιρεία «Στυλιανός Στουρνάρας ΕΠΕ».

Εκεί ο χρόνος δεν έχει σταματήσει και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν κανονικά τη δουλειά τους. Από το συγκεκριμένο διαλυτήριο θα παρακολουθήσετε εικόνες που ίσως οι περισσότεροι δεν έχετε ξαναδεί τόσο από χαμηλά όσο και από ψηλά…

 

Δείτε το video που κάναμε από… ψηλά (camera, χειριστής drone: Νίκος Χριστοφάκης)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης