Ένα χρόνο αφότου το Insignia ανακηρύχθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009, η Opel έχει την τιμή να συμμετέχει, με το νέο Astra, στη λίστα των φιναλίστ που θα κριθούν για το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό αυτοκινητιστικό βραβείο.

Επτά φιναλίστ COTY επιλέχθηκαν από συνολικά 33 μοντέλα που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην αγορά. Μία επίλεκτη επιτροπή από 59 καταξιωμένους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου, προερχόμενους από 23 Ευρωπαϊκές χώρες, θα ανακοινώσει το φετινό νικητή στις 30 Νοεμβρίου. Ο τίτλος ‘Αυτοκίνητο της Χρονιάς’ είναι μία περίοπτη διάκριση επειδή στέφει ένα μόνο νικητή.
Η κριτική επιτροπή ψήφισε βάσει κριτηρίων όπως σχεδίαση, άνεση, ασφάλεια, οικονομία, συμπεριφορά, επιδόσεις, λειτουργικότητα, περιβαλλοντικές απαιτήσεις, ικανοποίηση οδηγού και τιμή. Οι τεχνικές καινοτομίες και η σχέση αξίας/τιμής (value for money) είναι ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες για το COTY και αποτελούν ισχυρό χαρτί της Opel. Η Opel έχει κατακτήσει τον τίτλο τρεις φορές από το 1964 που ξεκίνησε ο θεσμός. Η δεύτερη γενιά Kadett κέρδισε το 1985, το Omega το 1987 και το Insignia το 2009.
Το νέο Opel Astra, που έκανε την πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ακολουθεί τα βήματα του Insignia, προάγοντας τη φιλοσοφία της Opel, η οποία συνδυάζει τη Γερμανική ακρίβεια με τη δυναμικό σχεδίαση. Για πρώτη φορά, καινοτόμες τεχνολογίες όπως προσαρμοζόμενος εμπρόσθιος φωτισμός και κάμερα Opel Eye γίνονται προσιτές στην πιο δημοφιλή κατηγορία της αγοράς αυτοκινήτου.
Από τα τέλη Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα βιβλία παραγγελιών, περίπου 35.000 παραγγελίες έχουν ληφθεί για το Astra. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Δεκεμβρίου.

