Ένας 16χρονος Βούλγαρος συνελήφθη, καθώς φέρεται να εξωθούσε στην επαιτεία ανάπηρους συμπατριώτες του.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ανήλικος εκινείτο με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, χωρίς δίπλωμα οδήγησης, και μετέφερε άτομο με κινητική αναπηρία, το οποίο αποβίβασε μπροστά σε φωτεινό σηματοδότη δρόμου στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου άρχισε να επαιτεί.
Λίγο αργότερα πλησίασε άλλον άνδρα, επίσης Βούλγαρο, που επαιτούσε σε κοντινό σημείο και επιχείρησε να τον παραλάβει, αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς, που επιτηρούσαν τον χώρο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Σε άλλη επιχείρηση της Αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία συνελήφθη άλλος Βούλγαρος υπήκοος, 30 ετών, διότι υποχρέωνε άντρα με κινητική αναπηρία να ζητιανεύει. Η περιοχή «δράσης» του τελευταίου ήταν κοντά σε Ιερούς Ναούς του κέντρου, ενώ τα χρήματα τα παρέδιδε στον 30χρονο. Ο τελευταίος οδηγήθηκε με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα.

