Μία σειρά από ερωτήματα και αντιφάσεις έχουν ήδη τεθεί στο μικροσκόπιο των αρμοδίων αρχών, όσον αφορά στην υπόθεση παιδοκτονίας στο φράγμα του Αλιάκμονα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με την νεκροψία το 11 μηνών βρέφος πέθανε από πνιγμό στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Η μητέρα του, 29 ετών, φέρεται να έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 10 φορές, έχοντας προηγουμένως διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια. Το βρέφος γεννήθηκε εκτός γάμου και ο πατέρας ισχυρίζεται πως αν και κατέβαλλε προσπάθειες, η αναγνώριση του βρέφους δεν έγινε εφικτή λόγω αντίδρασης της οικογένειας της μητέρας αλλά και της ίδιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα παραπάνω μένουν να αποδειχθούν την ώρα που αύριο, Τέταρτη, η 29χρονη γυναίκα αντιμετωπίζει την βαρύτατη κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η ίδια αρνείται πως έπραξε κάτι τέτοιο και δηλώνει στις αρχές πως δεν θυμάται τίποτα σχετικά με την αποτρόπαια πράξη και ζητά να μάθει αν έχει χάσει το παιδί της.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συλλέξει η προανάκριση, η 29χρονη μητέρα μετέβη στον φράκτη του Αλιάκμονα και εκεί φαίνεται να πέταξε το βρέφος της στο νερό και στη συνέχεια πήγε να περάσει το ρεβεγιόν της. 

Αν ισχύει το γεγονός ότι η 29χρoνη γυναίκα είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν και μάλιστα επανειλημμένως για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας της, τότε προκύπτει σοβαρότατος προβληματισμός όσον αφορά στη συμπεριφορά των τοπικών αρχών της Ημαθίας, οι οποίες άφησαν τη γυναίκα αυτή, χωρίς ιατρική ή άλλη βοήθεια και χωρίς στήριξη από τους θεσμούς να μεγαλώσει το παιδί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ζούγκλα» ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο της 29χρονης Αντώνη Μπιδέρη, ο οποίος απάντησε σε μία σειρά από ερωτήσεις σχετικά με την υπόθεση.

Σε ότι αφορά το μείζον στοιχείο της ψυχικής ασθένειας από την οποία υποφέρει η φερόμενη παιδοκτόνος, ο Αντώνης Μπιδέρης απέφυγε να απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι και να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, επικαλούμενος τα προσωπικά δεδομένα. Ωστόσο, κατέστη σαφές πως αυτή η πληροφορία θα αποτελέσει μέρος της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει αύριο στον εισαγγελέα Βέροιας.

Παρακολουθείστε τη συνομιλία με τον δικηγόρο της 29χρονης:

 

 

Αναλυτικά ο δικηγόρος της 29χρονης δήλωσε: «Σήμερα είναι η βασική ημέρα στην οποία η υπεράσπιση θα αναζητήσει όλα αυτά τα έγγραφα που θα χρησιμοποιήσει αύριο στην απολογία της 29χρονης κατηγορουμένης. Η ίδια αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από δόλο και σε κανένα σημείο δεν αποδέχεται ότι έκανε πράξη που προκάλεσε τη θανάτωση του βρέφους της».

Στην ερώτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 29χρονη, ο ίδιος απάντησε:

«Σήμερα δεν έχω επισκεφτεί ακόμα την εντολέα μου. Ωστόσο, χθες από την επαφή που είχαμε, είναι ένα πλάσμα φοβισμένο, σε σοκ που δεν έχει αντιληφθεί την έκβαση του συμβάντος».

Όταν ο κ. Μπιδέρης ρωτήθηκε για το αν ισχύει ότι η 29χρονη πάσχει από σχιζοφρένεια και αν έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρείο, ανέφερε: «Αφενός είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στα οποία δεν θα μπορούσα να επεκταθώ, αφετέρου είναι θέματα που διερευνώνται, προκειμένου αν υφίστανται να χρησιμοποιηθούν στη γραμμή υπεράσπισης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης