Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, οι οποίοι έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη, με προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, το περιεχόμενό της έχει συμφωνηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο δεν έχει υπογραφεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τέσσερις μήνες τώρα εμπαίζουν τους εργαζόμενους για την έγκριση της συλλογικής σύμβασης εργασίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δήμκας, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζόμενων του ΟΑΣΘ.

 

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ κρίθηκε νόμιμη από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. «Ακόμη και η Δικαιοσύνη αναγνώρισε το δίκιο των εργαζομένων κρίνοντας νόμιμη την απεργία», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδικάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η πορεία θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους και αναμένεται να καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. 

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου η διοίκησή του εξέφρασε, με ανακοίνωση, τη συμπαράστασή της «στον δίκαιο αγώνα του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ».

Θυμίζουμε πως, παρότι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ απεργούν, η Θεσσαλονίκη δεν έχει μείνει χωρίς λεωφορεία, καθώς λειτουργούν κανονικά όσες γραμμές εξυπηρετούνται από οχήματα των ΚΤΕΛ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης