Zougla Newsroom

Νέα υπόθεση κατασκοπείας που απασχόλησε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές έρχεται στη δημοσιότητα, λίγες μέρες μετά τον αποκάλυψη της ταυτότητας της «Μαρίας Τσάλλα» από το Παγκράτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, δυο αλλοδαποί εντοπίστηκαν μέσα σε χώρο στρατοπέδου της Αττικής να κυκλοφορούν…. ανέμελοι. Οι δυο νεαροί, ηλικίας 20 και 21 ετών, υποστήριξαν ότι χάθηκαν ενώ έκαναν βόλτα με την παρέα τους και μπήκαν στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου «Ταγματάρχη Πυροβολικού Στεφανάκη Ιωάννη» στο Όρος Αιγάλεω. Ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η περιγραφή αξιωματικού του Στρατού ο οποίος, κάνοντας το καθήκον του, όταν συνειδητοποίησε ότι οι δυο… εισβολείς ήταν μέσα στον χώρο της στρατιωτικής μονάδας, τους οδήγησε στην κεντρική πύλη. «Ο χώρος του στρατοπέδου περικλείεται από μια μονή συρμάτινη περίφραξη η οποία είναι παλαιά και οιεσδήποτε φθορές σε αυτή αποκαθίστανται με μέριμνα της μονάδας μας για να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα η ασφάλεια τόσο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων όσο και του προσωπικού». 

Ο ένας από τους δυο νεαρούς φέρεται να είπε στις αρχές ότι «ξεκινήσαμε από τον Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι μαζί με τρία με τέσσερα άτομα, αλλά κάποια στιγμή χαθήκαμε καθώς περπατούσαμε και μπήκαμε στο στρατόπεδο, το οποίο νομίζαμε ότι είναι απλά ένας εγκαταλελειμμένος χώρος, καθώς τα σύρματα της περίφραξης ήταν πεσμένα. Εκεί καθώς περπατούσαμε, βγάλαμε φωτογραφίες και βίντεο μέσα από το στρατόπεδο. Επειδή δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιον να μας δειξει έναν τρόπο να φύγουμε, ζητώντας βοήθεια στη συνέχεια, κοντά σε ένα κτήριο, από έναν στρατιώτη» 

Στο στρατόπεδο σήμανε συναγερμός καθώς κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει τον σκοπό μιας τέτοιας πράξης παρά το γεγονός ότι οι δυο νεαροί προθυμοποιήθηκαν να δείξουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες που είχαν τραβήξει, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εξηγήσουν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση κατασκοπείας ή δολιοφθοράς των εγκαταστάσεων. Το περιστατικό ανέλαβε το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Πειραιά και οδήγησε τους νεαρούς στον εισαγγελέα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αντιμετώπισαν «ενέργησαν με σκοπό να επιδείξουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξαν σε φίλους τους, ήτοι με σκοπό να χρησιμοποιήσουν το κρατικό απόρρητο για να το ανακοινώσουν δημόσια και με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους». Αρχικά στους δυο συλληφθέντες ασκήθηκαν διώξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα αλλά στη συνέχεια το κατηγορητήριο αναβαθμίστηκε και παραπέμφθηκαν για κακουργήματα με αποτέλεσμα να απολογηθούν σε ανακριτή.  

 Ο συνήγορος υπεράσπισης, ποινικολόγος Παναγιώτης Μαριόλης, μιλώντας   στο zougla.gr, υποστήριξε ότι «πρόκειται για μια μείζονος σημασίας υπόθεση, η οποία   δικαιολογημένα διερευνήθηκε ενδελεχώς λόγω του ενδεχόμενου κινδύνου σχετικά με   την κρατική ασφάλεια. Ωστόσο αναδείχτηκε επαρκώς η θέση των εντολέων μου, η   οποία από τη σύλληψη τους μέχρι σήμερα παραμένει αμετακίνητη. Σε καμία περίπτωση   δεν κατείχαν κρατικά απόρρητα ούτε επιχείρησαν  κάτι σχετικό.

Ως εκ τούτου αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού οι Ανακριτικές και Εισαγγελικές Αρχές εκτίμησαν ορθά την έλλειψη οποιασδήποτε επιβαρυντικής περίστασης και την εν γένει προσωπικότητα των κατηγορουμένων».  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης