Βίντεο/Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Ξέσπασμα οργής από τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, το πρωί της Δευτέρας, στο άκουσμα της διακοπής της δίκης για τη δολοφονία της 21χρονης κόρης της, στη Ρόδο. «Από τον Θεό να το βρείτε!», φώναξε η Κούλα Τοπαλούδη, θεωρώντας εμπαιγμό τη διακοπή της διαδικασίας για τις 10 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια Τοπαλούδη, η οποία ήρθε από τον Έβρο για να βρίσκεται στη δίκη και να ζητήσει την τιμωρία των δύο νεαρών κατηγορουμένων, αντέδρασε έντονα μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κάνει δεκτό το αίτημα του προσφάτως διορισθέντος συνηγόρου ενός εκ των δύο δραστών. «Αφήσαμε το παιδί μας και μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο, κτήνη! Να ψοφήσεις ρε! Καρκίνε! Γουρούνια απάνθρωπα είστε! Από τον Θεό να το βρείτε. Θα σας κάψω όλους». Με αυτά τα λόγια, αντέδρασε η Κούλα Τοπαλούδη, ζητώντας να της πληρώσουν τα έξοδα για να κατέβει και πάλι στην Αθήνα.

 

Επικαλούμενος το γεγονός ότι ανέλαβε το τελευταίο διάστημα την υπεράσπιση του Αλβανού κατηγορουμένου, ο δικηγόρος του ζήτησε από το δικαστήριο χρόνο για να μελετήσει τη δικογραφία, κάτι που πιθανολογείται ότι θα γνώριζε και ο εντολέας του, ο οποίος προτίμησε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας προσήχθη μόνο ο Ροδίτης κατηγορούμενος, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τους γονείς και τους συγγενείς της Ελένης Τοπαλούδη.

 

Στο πλευρό της οικογένειας, όμως, βρέθηκαν και άλλες μητέρες γυναικών που έχουν πέσει θύματα δολοφονίας και που βιώνουν τον ίδιο πόνο, θρηνώντας τα δικά τους παιδιά που έφυγαν από τη ζωή από το χέρι πάντα κάποιου άνδρα. Η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ήταν μαζί με την οικογένεια Τοπαλούδη προκειμένου να δείξουν πως μοιράζονται την ίδια ανάγκη για τη δικαίωση της μνήμης των παιδιών που έχασαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης