Για αύριο Πέμπτη το πρωί διακόπηκε η συνεδρίαση, με την ολοκλήρωση των δευτερολογιών της υπεράσπισης για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης. Στο δικαστήριο αύριο στις 11 το πρωί θα αγορεύσει η εισαγγελέας για τα αιτήματα που υπέβαλε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Πιθανότατα αύριο το δικαστήριο θα ανακοινώσει και την απόφασή του για τις αναστολές στην έκτιση των ποινών των καταδικασθέντων.

Νωρίτερα, κατά την αγόρευσή τους, οι συνήγοροι του Νίκου Μιχαλολιάκου επιτέθηκαν στην Πολιτική Αγωγή για τις δηλώσεις που κάνει εκτός της αίθουσας, χαρακτηρίζοντας ηθικά ανεπίτρεπτη τη στάση τους, η οποία, όπως είπαν, παραβιάζει των κώδικα δικηγόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μιχαλόλιας χαρακτήρισε «περιοδεύοντα θίασο» τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής, που έχει κατακλείσει όπως είπε τα ΜΜΕ, ενώ αναφέρθηκε και σε δημοσιογράφο που, όπως είπε, την άκουσε να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει ότι η εισαγγελέας πρότεινε αναστολές αλλά η ίδια ξέρει πως η πρόεδρος δεν θα δεχτεί την πρόταση. «Σας τα λέω αυτά γιατί σας εκθέτουν» είπε ο κ. Μιχαλόλιας.

Ο έτερος συνήγορος κ. Παπαδέλης συνεχίζοντας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος «έχει ετοιμάσει και το κελί στο Δομοκό», ενώ κατήγγειλε ότι άγνωστοι του έστειλαν μήνυμα στο Τwitter ότι η κα. Οικονόμου «θα έπρεπε να έχει την τύχη που είχε η εισαγγελέας Ανδρουλιδάκη».

«Βρέθηκα σε αδυναμία, δεν ήξερα αν πρέπει να απαντήσω στις προϋποθέσεις του νόμου ή στον περιοδεύοντα θίασο που έχει κατακλύσει τα ΜΜΕ, μετά την απόφαση περί ενοχής, για να εξαντλήσουν τις δυνατότητές τους να αρνηθείτε την αναστολή» πρόσθεσε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είπε ο δικηγόρος του Μιχαλολιάκου

«Πρέπει να μάθουν για την ιερότητα που έχει το πρόσωπο του κατηγορουμένου. Κατέφυγαν σε συκοφαντίες. Αναφερθήκατε στο ποινικό του μητρώο, εκείνο το πλημμέλημα προ 41 ετών. Αυτό με ενθαρρύνει. Γιατί, για να καταφεύγουν σε αυτή την απόφαση, δείχνει την αδυναμία, την έλλειψη επιχειρημάτων. 

»Ο Μιχαλολιάκος δεν είχε συμπληρώσει τα 22 του χρόνια. Η τέλεση της πράξης ήταν στα 19 του χρόνια και σήμερα είναι 63. Ποια ηθική λογική και δικονομική αναγκαιότητα θα επιτρέψει στο δικαστήριο να μη δοθεί αναστολή βάσει αυτού.

»Είπαν κι άλλο ψέμα, ότι η καταδίκη του τότε επρόκειτο περί έκρηξης. Δεν έβαζε βόμβες σε κινηματογράφο που έβαζε ρωσικά έργα. Αυτό είναι δική τους εφεύρεση, λάσπη που προσπαθούν να προβάλουν στο δικαστήριο. 

»Ο Μιχαλολιάκος έχει όλες τις προϋποθέσεις του νόμου για να δοθεί αναστέλλοντας δύναμη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης