Η Patrizia Falcinelli είναι η νέα πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στο Παλέρμο στις 28 Ιανουαρίου του 1965 και αποφοίτησε το 1989 από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια στον τομέα των Πολιτικών Επιστημών. Το 1992 άρχισε τη διπλωματική της σταδιοδρομία. Ξεκίνησε να εργάζεται στη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Κοινωνικών Υποθέσεων και αργότερα σε ειδικές γραμματείες του Υφυπουργείου Εξωτερικών. Πραγματοποίησε την πρώτη της αποστολή στο εξωτερικό στο Ντακάρ της Σενεγάλης, από το 1997 έως το 2001, ως επικεφαλής του Εμπορικού Γραφείου και του Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ιταλίας.

Στη συνέχεια επέστρεψε στη Ρώμη και υπηρέτησε έως το 2004 στο Γραφείο Νομικών και Οικονομικών Υποθέσεων Προσωπικού, που υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2004 έως και το 2008, αναλαμβάνει τον ρόλο του συμβούλου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη Βιέννη της Αυστρίας.

Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια εργάζεται στην Άγκυρα της Τουρκίας, ως επικεφαλής του Οικονομικού και Εμπορικού Γραφείου της Ιταλικής Πρεσβείας.

Επιστρέφοντας στη Ρώμη, η Patrizia Falcinelli έγινε επικεφαλής του Γραφείου Νομικών και Οικονομικών Υποθέσεων Προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Πόρων και Καινοτομίας, ενώ το 2015 διορίστηκε αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Πόρων και Καινοτομίας και διευθύντρια Ηuman Resources.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2012 της απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίσημου Ιππότη του Τάγματος Αξίας της Δημοκρατίας.

To ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εύχεται καλή τύχη στη νέα πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα με μια φωτογραφία της και μια δήλωσή της η οποία αναφέρει:

«Στο πνεύμα της αληθινής αδελφοσύνης και στους πολυετείς δεσμούς που ενώνουν τις χώρες μας και τους λαούς μας, θα συνεργαστώ με τους φίλους Έλληνες για να βοηθήσω στην ανάκαμψη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά και να ενισχύσω περαιτέρω τη μεσογειακή προοπτική στην Ευρώπη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης