«Φοβήθηκε τον Ροδίτη και δεν προστάτευσε την Ελένη» - Τι κατέθεσε μάρτυρας στη δίκη Τοπαλούδη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 19:28
«Φοβήθηκε τον Ροδίτη και δεν προστάτευσε την Ελένη» - Τι κατέθεσε μάρτυρας στη δίκη Τοπαλούδη

«Ο αδελφός μου φοβήθηκε τον Ροδίτη και για αυτό δεν μπόρεσε να προστατεύσει την Ελένη Τοπαλούδη.  Μέσα στη φυλακή, κλαίγοντας, ζητούσε συγνώμη..». Με τα λόγια αυτά προσπάθησε η αδελφή του Αλβανού κατηγορουμένου να μετακυλήσει την ευθύνη στο συγκατηγορούμενό του για την άγρια δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο,  ως μάρτυρας υπεράσπισης, η  μεγάλη αδελφή του Αλβανού κατηγορουμένου, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής στο επάγγελμα,  υποστήριξε πως «αν δεν ήταν υπό την επήρεια του φόβου θα μπορούσε να  είχε προστατέψει τη φοιτήτρια» καθώς δεν βρήκε τη δύναμη να αντιπαρατεθεί στο Ροδίτη συγκατηγορούμενό του. « Δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να αντιδράσει. Εγκλωβίστηκε στους φόβους του. Δεν κατάφερε να την υπερασπιστεί», κατέθεσε η εκπαιδευτικός.

Η μάρτυρας η οποία ξεκίνησε την κατάθεσή της λέγοντας πως μόλις πριν λίγες ώρες βρήκε την ψυχική δύναμη να μιλήσει στον πατέρα της άτυχης Ελένης, τον κ.  Τοπαλούδη και να ζητήσει συγγνώμη, έδωσε στο δικαστήριο, μία εντελώς διαφορετική εικόνα για τον αδελφό της. «Στα γυμνασιακά του χρόνια είχε αντιμετωπίσει εκφοβισμό λόγω καταγωγής. Τον υποτιμούσαν με το επίθετο Αλβανός, τον θεωρούσαν διαφορετικό. Στην πρώτη Γυμνασίου ένα παιδί τον είχε χτυπήσει και τον είχε προσβάλει. Αυτό τον είχε πληγώσει. Του είχε δημιουργήσει χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια. Πολλές φορές τον είχα δει να κλαίει….Είχε τρεις μεγάλες σχέσεις σε διάρκεια. Ήταν ιδιαίτερα δοτικός. Πριν το καλοκαίρι μου είχε αναφέρει ότι είχε γνωρίσει στο γυμναστήριο,  ένα παιδί ατρόμητο που το φοβούνταν όλοι. Μιλούσε  με ένα είδος θαυμασμού για εκείνον. Ο αδελφός μου αντιμετώπιζε προβλήματα κοινωνικής φοβίας.

Μου είχε φανεί διαφορετική η σχέση τους, ότι τον αντιμετώπιζε σαν είδωλο. Είχε μαγαζιά, είχε χρήματα, είχε οικονομική ευκαιρία».

Η εκπαιδευτικός ισχυρίστηκε ότι ο αδελφός της είχε δημιουργήσει ερωτική σχέση με την Ελένη Τοπαλούδη. « Ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος όταν μου το είχε αναφέρει. Είχαν ξεκινήσει να συνομιλούν μέσω messenger.

Σε συναντήσεις τους μιλούσαν για ταξίδια. Είχαν συναντηθεί 4 φορές από κοντά. Μιλούσαν με ηχητικά μηνύματα γιατί είχα ακούσει τη φωνή της.

Είχαν ολοκληρώσει τη σχέση τους. Ο ίδιος μου το είχε πει γιατί είχε κοιμηθεί σπίτι της», ισχυρίστηκε η μάρτυρας.

 

Η αδελφή του Αλβανού κατηγορουμένου αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά του, αμέσως μετά το έγκλημα. «Εκείνη την ημέρα μιλούσαν από το μεσημέρι και είχαν πει ότι θα βγουν να πάνε για σουβλάκια. Κατά τις 10 έφυγε ο αδελφός μου από το σπίτι. Τον ξαναείδα την επόμενη μέρα προς το μεσημέρι. Ήταν λίγο περίεργος, λίγο προβληματισμένος. Τον ρώτησα τι κάνει η Ελένη και δεν μου απάντησε. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και μπήκε στο δωμάτιο….Ήμουν σίγουρη ότι δεν είχε αγγίξει την Ελένη. Όταν τον είδα στις φυλακές στα Γρεβενά τον ρώτησα τι συνέβη και άρχισε να κλαίει. Μου ζήτησε συγγνώμη και τον ρώτησα γιατί ζητάς συγγνώμη. Μου απάντησε επειδή πρόδωσα την αγάπη σου».

 

Η μάρτυρας προσπάθησε πάντως να «μοιράσει» την ευθύνη για την εξέλιξη που είχε η μοιραία βραδιά ακόμη και στο θύμα.

Μάρτυρας: Είχαν διάφορες συζητήσεις με την Ελένη να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

Πρόεδρος: Τι συμφώνησαν

Μάρτυρας: Να βγουν τρία άτομα μαζί

Πρόεδρος: Τι να κάνουν

Μάρτυρας: Σεβόμενη τη μνήμη της δεν μπορώ

Πατέρας Τοπαλούδη: Πήγε να την φιλήσει και γύρισε από την άλλη μεριά

Μάρτυρας: Είχε αναπτυχθεί σχέση μεταξύ τους

Πατέρας Τοπαλούδη: Γι αυτό γύρισε από την άλλη μεριά.

Πρόεδρος:Πήγε με την κοπέλα του να κάνει τι σ αυτό το σπίτι

Μάρτυρας: Καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά είναι ο πατέρας της δίπλα μου

Πρόεδρος: Πρέπει να απαντήσετε όμως

Μάρτυρας: Του είχε στείλει η Ελένη μήνυμα τι θα έλεγες να κάνουμε κάτι που να μας εξιτάρει και τους δυο

Πρόεδρος: Λέτε ότι η Ελένη πρότεινε στον αδελφό σας. Και ο αδελφός σας τι απάντησε;

Μάρτυρας: Ναι

Η εκπαιδευτικός απέκλεισε να επιχείρησε ο αδελφός της να χτυπήσει το θύμα, με την πρόεδρο να της απαντά πως τα στοιχεία, τα αποτυπώματα αλλά και το σίδερο, με το οποίο τη χτύπησαν οι δράστες, δείχνουν άλλα πράγματα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 20:52