Κατέρρευσε κτήριο στην Ερμούπολη - Καταπλακώθηκαν αυτοκίνητα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 09:07
Κατέρρευσε κτήριο στην Ερμούπολη - Καταπλακώθηκαν αυτοκίνητα

Κατέρρευσε μεγάλος τοίχος παλιού ερειπωμένου κτηρίου στο κέντρο της Ερμούπολης. Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου επί της οδού Γεωργίου Σουρή απέναντι από το κτήριο της Φιλαρμονικής.

Ο τοίχος του κτήρίου υποχώρησε από τον πρώτο όροφο, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος πάνω σε δύο σταθμευμένα οχήματα, αλλά και σε ένα τρίτο διερχόμενο, στα οποία προκάλεσε υλικές ζημιές. Από την πτώση του τοίχου έκλεισε τελείως ο δρόμος. 

Αμέσως μετά το συμβάν ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία έσπευσε στην περιοχή για τις σχετικές έρευνες και τη λήψη μέτρων, όπως και ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, συνεργείο του οποίου με μηχάνημα (φορτωτάκι) και εργάτες ανέλαβε την απομάκρυνση των μπάζων-υλικών του γκρεμισμένου ερειπίου για την αποκατάσταση του οδοστρώματος και της κυκλοφορίας. Στην επιχείρηση συνέδραμαν και ιδιωτικά μηχανήματα. 

 

 

Ευτυχώς, από το σοβαρό περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή άλλα πιο δυσάρεστα γεγονότα, μιας και την ώρα του συμβάντος -όπως αναφέρθηκε παραπάνω- από το σημείο περνούσε Ι.Χ. αυτοκίνητο, οδηγός του οποίου ήταν μια γυναίκα. 

Το περιστατικό απλώς έρχεται να επιβεβαιώσει το μέγεθος του υπαρκτού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ερμούπολη με τα δεκάδες επικίνδυνα παλιά κτήρια τα οποία αποτελούν πραγματική απειλή. 

Πηγή: cyclades24.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 09:12