Με αποστάσεις και μάσκες η ακολουθία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο κέντρο της Αθήνας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021, 20:12
Με αποστάσεις και μάσκες η ακολουθία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο κέντρο της Αθήνας

Το Πάσχα εφέτος είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αφού οι ακολουθίες στις εκκλησίες γίνονται με αυστηρά περιοριστικά μέτρα εξαιτίας του φόβου για διάδοση του κορωνοϊού. Οι πιστοί που προσήλθαν στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο κέντρο της Αθήνας όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Επιταφίου, τηρούν προσεκτικά τα μέτρα, με μάσκες και αποστάσεις μεταξύ τους, χωρίς να είναι πολλά άτομα και να προκαλείται συνωστισμός, ενώ όλοι βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. 

Τα μέτρα που ισχύουν στις εκκλησίες το Πάσχα

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής. 

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική  η διενέργεια τεστ.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και γ) πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.). 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021, 20:32