Μέχρι την 31η Αυγούστου φρόντιζε με ανιδιοτέλεια και αγάπη τους ασθενείς του, αναλαμβάνοντας πολύ δύσκολα περιστατικά, χωρίς να ζητήσει το παραμικρό. Είναι ο άνθρωπος που έκανε την πρώτη by pass εγχείρηση εγκεφάλου σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο.

Όμως από την 1η Σεπτεμβρίου, ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, ένας σπάνιος και πολύτιμος επιστήμονας, δεν μπορεί να προσφέρει στους συνανθρώπους του που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης και έχουν ανάγκη την ιατρική βοήθεια του. Βγήκε σε αναστολή επειδή δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τον διωγμό του, λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων, δεν τα έχει παρατήσει. Αν και δεν του επιτρέπεται να μπει στο νοσοκομείο, αυτός πηγαίνει εκεί καθημερινά και βλέπει τις εξετάσεις των ασθενών, καθισμένος σε ένα παγκάκι.

Για την συγκλονιστική προσφορά του νευροχειρούργου Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη μιλούν οι άνθρωποι τους οποίους έχει βοηθήσει. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της 16χρονης Παρασκευής Γιώτσα, από την Πιερία, η οποία γεννήθηκε με προβλήματα αιμάτωσης του εγκεφάλου, τα οποία μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν το θάνατο της. Όταν επικοινώνησαν με τον κ. Μπαΐραμίδη, αυτός τους είπε ότι θα κάνει την εγχείρηση και δεν θα δεχτεί χρήματα, αφού το μόνο του μέλημα είναι η υγεία του παιδιού. Η εγχείρηση στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία.

Σε επιστολή τους, οι γονείς της έγραψαν, μεταξύ άλλων, ότι «ήδη κρίνεται ως επιτυχής η δεύτερη εγχείρηση στον εγκέφαλο στην οποία υποβλήθηκε η κόρη μας, αυτές τις μέρες. Την εγχείρηση πραγματοποίησε ιατρική και νοσηλευτική ομάδα τού Νοσοκομείου Μυτιλήνης με επικεφαλής τον φημισμένο Νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, γι αυτό και ευχαριστούμε το Νοσοκομείο και όλους τούς συμμετέχοντες στην εγχείρηση. Ιδιαίτερα όμως, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μπαϊραμίδη, όχι μόνο για την επιτυχημένη επέμβαση που ως Ειδικός Ιατρός πραγματοποίησε, αλλά και για την ανιδιοτέλειά του, αφού δεν μας είδε σαν πελάτες αλλά μας αντιμετώπισε με πολλή αγάπη, ως συνανθρώπους του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι λέει όμως ο ίδιος για τις συνθήκες, οι οποίες τον οδήγησαν στην απόφαση να μην εμβολιαστεί και να πέσει αναγκαστικά θύμα των τιμωρητικών μέτρων της κυβέρνησης; «Όπου υπάρχει απολυτότητα, υποχωρεί η επιστημονικότητα. Στην Ιατρική τίποτα δεν είναι απόλυτο. Το ενδεδειγμένο σήμερα αύριο μπορεί να αντενδείκνυται. Αμφιβάλλω για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού γιατί διακρίνω μια εμμονή σε απόλυτο βαθμό για την ασφάλεια του εμβολίου, τη στιγμή που καταγράφουμε σοβαρές παρενέργειες, κάποιες φορές και μοιραίες. Σπάνιες; Μπορεί και να συμφωνήσω. Όχι όμως ανύπαρκτες. Χωρίς σοβαρή καταγραφή παρενεργειών ποτέ δεν θα  μάθουμε την επιστημονική αλήθεια.

»Μετά από αυτό το νόμο αμφιβάλλω περισσότερο από ποτέ για την αγνότητα των προθέσεων τους. Η αμφιβολία δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση αλλά η βεβαιότητα είναι μια παράλογη κατάσταση. Εμείς θα πορευτούμε με γνώμονα τη λογική, την ελεύθερη βούληση και την προσφορά μας στο συνάνθρωπο. Μπορεί τώρα να μας απαγορεύεται να προσφέρουμε τις ιατρικές μας υπηρεσίες. Παρέχουμε όμως με τη στάση μας σε κάποιους τροφή για χλευασμό και σε κάποιους τροφή για προβληματισμό. Δεν θα παραχωρήσουμε ούτε ίχνος από το δικαίωμά μας να αμφιβάλλουμε, να σκεπτόμαστε και να ενεργούμε με ελεύθερη βούληση. Η ελεύθερη βούληση είναι δώρο του Δημιουργού και δεν το πετάμε στη λάσπη για κανέναν, όσο ισχυρός και να είναι» είπε στην ομιλία του για το θέμα στους κατοίκους της Μυτιλήνης.

Δείτε τα βίντεο

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης