Μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 35-37 βαθμών Κελσίου αναμένονται και σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία και Θράκη, όπου δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βορειότερα τμήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, πολύ υψηλός αναμένεται ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα κατά το διήμερο Κυριακής-Δευτέρας.

Αναλυτικότερα, ιδιαίτερα δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας και ειδικότερα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα σήμερα και τη Δευτέρα. Με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται την Κυριακή σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Θεσσαλία και τοπικά σε τμήματα της Μακεδονίας και της Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης