Σε διαβουλεύσεις βρίσκονται Ελλάδα και Ρουμανία, μετά το αίτημα του Κώστα Πάσσαρη να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του αλλά και να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που τον βαρύνουν.

Ήδη, ο 45χρονος σήμερα Κώστας Πάσσαρης έχει εκτίσει 15 χρόνια κάθειρξης στις ρουμανικές φυλακές και το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται να αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν στο ρουμανικό Δίκαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι Ρουμάνοι μέσω του εγγράφου τους που έστειλαν στην Ελλάδα, ζητούν να υπάρξει πληροφόρηση για το καθεστώς που ισχύει στην χώρα μας σχετικά με την υφ’ όρων απόλυση, την τρέχουσα κατάσταση του κρατούμενου στην Ελλάδα και εάν έχει ακόμη σύνδεση με τη χώρα, αλλά και τη γνώμη της Ελλάδας για πιθανή μεταγωγή του.

Έτσι, λοιπόν, ο εισαγγελέας Εφετών θα απαντήσει στο Βουκουρέστι για το εάν θα ανοίξει ή όχι ο δρόμος για την επιστροφή του Πάσσαρη στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η Ρουμανία, έπειτα από 15 έτη δείχνει θετική στο ενδεχόμενο μεταγωγής του Πάσσαρη στη χώρα μας, καθώς το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται να αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν στο ρουμανικό Δίκαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα μετανιωμένος, ζητώντας να παρουσιαστεί ενώπιον των φυσικών του δικαστών, να λογοδοτήσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, αφού πια βρίσκεται κοντά στον Θεό, όπως βεβαιώνει και ο πνευματικός του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης