Σφραγίζουν τα διόδια για να αποτρέψουν τις μετακινήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 07:45
Σφραγίζουν τα διόδια για να αποτρέψουν τις μετακινήσεις

Κάθε δυνατό μέτρο πρόκειται να λάβει φέτος η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποτρέψει τις μετακινήσεις των πολιτών στα χωριά ή στα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα.

Οι έλεγχοι των ανδρών της αστυνομίας αναμένεται να είναι πολύ αυστηροί, ενώ θα πραγματοποιούνται τόσο στο έδαφος με μπλόκα όσο και από αέρος με τη βοήθεια drones.

Παράλληλα, όσον αφορά στα μπλόκα, αναμένεται να είναι πολυάριθμα ώστε να διασφαλιστεί πως κανείς δεν θα προσπαθήσει να βγει εκτός νομού, με το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας να βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση.

Αυτό που πάντως θεωρείται βέβαιο είναι πως οι έλεγχοι που θα διενεργούνται στα διόδια θα είναι αυστηροί προκειμένου να μην επιτραπεί να βγουν εκτός νομού οδηγοί χωρίς σημαντικούς λόγους (υγείας, αγροτικές εργασίες κ.λπ.), ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δώσουν ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης προκειμένου να ξεφύγουν και να κάνουν Πάσχα στο χωριό θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

Οι μετακινήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα απαγορεύτηκαν λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού ώστε να αποτραπεί η διασπορά του Covid, ενόψει μάλιστα και του ανοίγματος της εστίασης, των σχολείων και του τουρισμού.

Όπως είπε άλλωστε χθες και σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, «μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα για το Πάσχα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Ας αναλάβουν όλοι το ρίσκο, για να θυμηθώ και μια φράση που ήταν της μόδας στον δημόσιο διάλογο. Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας».

 «Οι έλεγχοι είναι αυστηροί όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη την επικράτεια. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για το Πάσχα. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολίτες να παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια και στο αυτοκίνητο να είναι όλη η οικογένεια με τις αποσκευές της» αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Ελέγχονται με μεγάλη προσοχή τα σχετικά έγγραφα που επιδεικνύουν πολίτες στους αστυνομικούς προκειμένου να μεταβούν σε άλλη περιφέρεια» σημειώνουν ακόμη οι ίδιες πηγές και εξηγούν: «Σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να ξεγελάσουν την Αστυνομία προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια, εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα, υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις». 

Πάντως σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν για το φετινό Πάσχα αναμένεται να κάνει σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 08:38