Μια ανάσα από το Καστελόριζο έφθασε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis τα ξημερώματα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου, εκτινάσσοντας στα ύψη την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το τουρκικό ερευνητικό κινήθηκε εντός της ζώνης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (6 έως 12 ν.μ.) έχοντας κλειστό πομπό μόλις 7 ναυτικά μίλια από το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση την πρόσφατη NAVTEX μεθαύριο, το Oruc Reis θα πλεύσει προς την Αττάλεια, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης έπειτα από σχεδόν ενάμιση συνεχή μήνα δραστηριοτήτων σε μια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο. 

Το τουρκικό ερευνητικό πλέει με τα βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han και με συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε ετοιμότητα παρακολουθώντας τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού και των πλοίων που το συνοδεύουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την ώρα, το Oruc Reis κινείται με πορεία νότια, ταχύτητα περίπου 4,4 κόμβων και στο ανατολικό όριο της περιοχής όπου πλέει από την προηγούμενη Κυριακή.

Δείτε πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Oruc Reis:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης