Δριμύ ψύχος αναμένεται να επικρατήσει και σήμερα Κυριακή στη χώρα καθώς η ελάχιστη θερμοκρασία είναι  κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας. Ιδιαίτερα στα βόρεια ο υδράργυρος θα πέσει κατά τόπους κάτω από τους -14 βαθμούς Κελσίου. Η κακοκαιρία «Λέανδρος» αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια αλλά και την Πελοπόννησο.

Οι ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κακοκαιρία «Λέανδρος» σε συνδυασμό με τις περιορισμένες νεφώσεις, θα ρίξουν περαιτέρω τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα βορειοανατολικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά έως την Κυριακή 17 Ιανουαρίου. Βροχοπτώσεις αναμένονται στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Από το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Αιγαίο, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στη Θράκη. Στην Αττική οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά και ημιορεινά και οι βροχοπτώσεις όπως και το χιονόνερο θα σημειωθούν στα πεδινά του λεκανοπεδίου.

Πού χρειάζονται αλυσίδες – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Κυριακής, διακοπές κυκλοφορίας στην Αττική έχουμε στα εξής σημεία:

– Λ. Πάρνηθος, από 22η χ/θ (τελεφερίκ), μέχρι το τέλος του οδικού δικτύου με κατεύθυνση το όρος Πάρνηθα και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχή Δήμου Αχαρνών

– Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής

– Οδός Αναπαύσεως, από ύψος Νεκροταφείου προς Υμηττό, Παπάγου

– Λ. Φυλής, από ύψος «Μονής Κλειστών», Φυλή-Χασιά, ρεύμα προς Βοιωτία

– Λ. Διονύσου, από ύψος Νοσοκομείου «414», Πεντέλη, ρεύμα προς Κρυονέρι

– Οδός Τατοίου, από 2ο χλμ. μετά τα Βασιλικά Ανάκτορα, ρεύμα προς Κατσιμίδι

– Επ. Ο. Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της Ταβέρνας «Θέα» προς Ιπποκράτειο Πολιτεία

– Από την περιοχή των Αφιδνών προς Ιπποκράτειο Πολιτεία θέση «Παζαρόπουλου»

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. η κίνηση των οχημάτων, λόγω παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής περιοχές:

– Στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από 48 χ/θ έως 64,7 χ/θ.

– Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Φθιώτιδας και συγκεκριμένα:

– Σπερχειάδα – Κλωνί – Παλαιοβράχα – Φτέρη – Καμπιά – Λευκάδα – Πίτσι – Κανάλια – Παλαιοχώρι – Πουγκάκια – Γαρδίκι – Πλάτανος – Κυριακοχώρι

– Σπερχειάδα – Δίλοφο – Περιβόλι – Νικολίτσι – Αργύρια – Κολοκύθια –Μάρμαρα – Ανατολή

– Σπερχειάδα – Α. Καλλιθέα

– Βίτωλη – Ροβολιάρι – Λιτόσελο

– Αγ. Γεώργιος – Δίκαστρο – Περίβλεπτο – Πιτσιωτά – Παλαιόκαστρο

– Μεσαία Κάψη – Μεγ. Κάψη – Μερκάδα – Μαυρίλο – Νεοχώρι

– Καστρί – Τρίλοφο

– Πλατύστομο – Γιαννιτσού

– Γιαννιτσού – Πάππα

– Μάκρη – Ασβέστης

Από το βράδυ του Σαββάτου σταμάτησε η χιονόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής Μακεδονίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων αυτή την ώρα διεξάγεται δίχως σοβαρά προβλήματα, ωστόσο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Κλειστές θα παραμείνουν οι επαρχιακές οδοί Χορτιάτη – Αγ. Βασιλείου και Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης